Ζάκυνθος: Μπήκε το… βουνό μέσα σε σπίτι – Στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί (pics)

Ζάκυνθος: Μπήκε το… βουνό μέσα σε σπίτι – Στο έλεος της κακοκαιρίας το νησί (pics)

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας στη Ζάκυνθο, με πολλές καταστροφές σε σπίτια και υποδομές.

Εικόνες που θύμιζαν σκηνές Βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νησί του Ιονίου.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν σοβαρές ζημιές σε υποδομές και κατοικίες, ενώ σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Διαβάστε επίσης: Εύα Καϊλή: Την παρακολουθούσαν μυστικές υπηρεσίες για έμμισθη σχέση με την Ρωσία;

Σε μία από αυτές, στην περιοχή Κορδέλος, μέρος του βουνού έφυγε και κατέληξε πάνω στα σπίτια, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων.

Ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να παρέχουν άμεσα βοήθεια στους πληγέντες από την κακοκαιρία. 

Δεκάδες κλήσεις για βοήθεια

Παράλληλα, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του δήμου από νωρίς το πρωί βρίσκονταν στους δρόμους, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές Άγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ