Ερντογάν εκτός ελέγχου: Οι πέντε λόγοι που η Τουρκία τραβάει το σκοινί της έντασης με την Ελλάδα

Ερντογάν εκτός ελέγχου: Οι πέντε λόγοι που η Τουρκία τραβάει το σκοινί της έντασης με την Ελλάδα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μπροστά του έναν... Γολγοθά μέχρι τις εκλογές γιατί θα πρέπει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην Τουρκία με φόντο κυρίως την ακρίβεια που έχει γονατίσει εκατομμύρια Τούρκους

Το ότι το συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίαζε προχθές για πάνω από τις 3 ώρες και ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, δείχνει την αγωνία της Άγκυρας για μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται άμεσα η έμμεσα με την Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης, η Τουρκία δεν δίστασε για μια ακόμη φορά να απειλήσει την Ελλάδα, εκφράζοντας επί της ουσίας τον εκνευρισμό της τόσο για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αμυντικές συμφωνίες που συνάπτει η χώρα μας , όσο και για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο ιστορικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την συνεδρίαση, υπογραμμίζεται πως «οι προκλητικές ενέργειες και ρητορική, καθώς και τα εξοπλιστικά δεν παρέχουν κανένα όφελος εκτός από το αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Ακόμα στην ανακοίνωση προστίθεται πως «δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ξανά ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα τετελεσμένο το οποίο στοχεύει την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της Τουρκίας οποιεσδήποτε κι αν είναι οι περιστάσεις».

Εκνευρισμένος ο «σουλτάνος»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει μπροστά του έναν… Γολγοθά μέχρι τις εκλογές γιατί θα πρέπει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα στην Τουρκία με φόντο κυρίως την ακρίβεια που έχει γονατίσει εκατομμύρια Τούρκους. Τα «αγκάθια» όμως στον δρόμο προς τις εκλογές δεν σταματούν εκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ