Ρόδος: Θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ σφυροκοπούν το νησί (vids, pics)

Ρόδος: Θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ σφυροκοπούν το νησί (vids, pics)

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ρόδος με σημαντικά προβλήματα.

Η κακοκαιρία που σάρωσε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας υποχωρεί στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο στο «έλεος» των έντονων φαινομένων βρίσκεται η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα.

Συγκεκριμένα η Ρόδος από το βράδυ της Πέμπτης, πλήττεται από ισχυρούς και θυελλώδεις ανέμους με την έντασή τους να φθάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση μομφής: Ο απόηχος μιας σύγκρουσης και οι ευαίσθητες ισορροπίες

Μάλιστα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το «σμαραγδένιο νησί» να αποκοπεί συγκοινωνιακά, καθώς σύμφωνα με το rodiaki.gr, έχουν ακυρωθεί  όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων. Επίσης όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου της πόλης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αποτυπώνουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο οι εικόνες και τα βίντεο του rodiaki.gr, με πελώρια κύματα και ριπές ανέμων που έφτασαν σε ταχύτητα 90km/h!

Υπενθυμίζεται πως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, παρέμειναν κλειστά για σήμερα Παρασκευή με απόφαση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και τα μαθήματα διεξήχθησαν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Webex.

Πτώσεις δέντρων σε όλο το νησί

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία με το rodiaki.gr έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων λόγω των θυελλωδών ανέμων που πλήττουν το νησί.

Δύο από τα δέντρα έπεσαν στο χωριό Αρχάγγελος, ένα στο χωριό Παραδείσι, δύο στην Ιαλυσό και αρκετά κλαδιά εντός της πόλεως Ρόδου. Για τον λόγο αυτό, στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ Ρόδου, με εντολή του διοικητή της Υπηρεσίας. Νικήτα Βενιού, έχει εγκατασταθεί και εκπρόσωπος του Δήμου της Ρόδου από την Υπηρεσία Πρασίνου έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και στοχευμένες παρεμβάσεις από τις δύο υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί. 

Λίγο μετά τις 8 και 20 το πρωί, υπήρξε νέα πτώση δέντρου στην περιοχή του Παραδεισίου (κοντά στον Άγιο Ανδρέα) καθώς επίσης και στο πάρκο του Σαν Φραγκίσκο. Σε όλες τις περιπτώσεις κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Δήμου, μετέβησαν στο σημείο για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνσή τους.

Μιλώντας στο rodiaki.gr ο διοικητής της Π.Υ Ρόδου, Νικήτας Βενιός, επισήμανε πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από το βράδυ της Πέμπτης είναι ακραίες και για το λόγο αυτό κάλεσε τους ιδιοκτήτες οχημάτων να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους με πολύ προσοχή αν αυτά είναι σταθμευμένα κάτω από δέντρα. 

Επίσης έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς η κακοκαιρία εντείνεται. Και τέλος επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για οποιονδήποτε να επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην ύπαιθρο καθώς οι κίνδυνοι για επέκταση με τέτοια ισχύ ανέμων είναι τεράστια.

Διακοπές ρεύματος

Το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και σήμερα Παρασκευή από νωρίς το πρωί, καταγράφονται επίσης, στιγμιαίες διακοπές του ρεύματος. Σοβαρό πρόβλημα δημιούργησε η κακοκαιρία στον παραλιακό δρόμο της περιοχής Αφάντου στη Ρόδο, καθώς η ένταση των κυμάτων κατάφερε να σκάψει ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου και να το μετατρέψει έτσι σε επικίνδυνο.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, ο κοινοτάρχης, Γιώργος Μπακίρης, ανέφερε «ενημερώνουμε ότι στην παραλιακή οδό της Κοινότητας Αφάντου στην περιοχή Χελιδόνια το υπέδαφος της ασφάλτου έχει σκαφτεί από το κύμα. Εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων και να αποφεύγεται όσο το δυνατόν η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ