Politico: Φρένο στο εμπόριο ρωσικών διαμαντιών στην Ευρώπη θέλει να βάλει το Βέλγιο

Politico: Φρένο στο εμπόριο ρωσικών διαμαντιών στην Ευρώπη θέλει να βάλει το Βέλγιο

«Τα ρωσικά διαμάντια είναι αιματοβαμμένα διαμάντια», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός στο αμερικανικό περιοδικό.

Στην ευρωπαϊκή φούσκα των Βρυξελλών, τα διαμάντια δεν είναι πλέον ο καλύτερος φίλος κανενός. Αυτό γράφει το Politico σημειώνοντας ότι η απροθυμία της βελγικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών διαμαντιών, που θα ζημίωνε την πόλη της Αμβέρσας, παγκόσμιο κόμβο των πολύτιμων λίθων, έχει εξοργίσει την Ουκρανία και τους υποστηρικτές της εντός της ΕΕ.

Παρότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα προκαλούσε την ίδια ζημιά στην οικονομία του Βλαντιμίρ Πούτιν με την απαγόρευση για παράδειγμα όλων των ορυκτών καυσίμων, η συνεχής ροή ρωσικών διαμαντιών συμβολίζει την πρόταξη των εθνικών συμφερόντων από τις δυτικές χώρες έναντι του πολέμου στην Ουκρανία μέσα στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα σχέδια για ένα νέο γύρο κυρώσεων κατά του Ρώσου προέδρου αναζωπύρωσαν τη συζήτηση γύρω από την ηθική του ευρωπαϊκού εμπορίου διαμαντιών από τη Ρωσία.

Ματωμένα διαμάντια

Το Βέλγιο φαίνεται ότι βαρέθηκε τον άχαρο ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, όπως αποδεικνύει και η δήλωση του πρωθυπουργού, Αλεξάντερ Ντε Κρο, ότι το εμπόριο διαμαντιών του Πούτιν στις δυτικές αγορές πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

«Τα ρωσικά διαμάντια είναι αιματοβαμμένα διαμάντια», δήλωσε ο Ντε Κρο στο αμερικανικό περιοδικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ