Ερντογάν: Νέα επίθεση του Σουλτάνου στον Κιλιτσντάρογλου

Ερντογάν: Νέα επίθεση του Σουλτάνου στον Κιλιτσντάρογλου

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Δριμεία ήταν η επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν κατά του Κεμάλ Κιλιτστάρογλου, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ΑΚΡ, ενώ μίλησε και για το ζήτημα της εισόδου της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Στα τουρκικά η λέξη «bay» σημαίνει «κύριος». Ο Ερντογάν παίρνοντας την ευγενική προσφώνηση προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και το αγγλικό «Bay Bay» και έβγαλε νέο σλόγκαν προεκλογικό κατά του πολιτικού του αντιπάλου: «Bay Bay Kemal». Αυτό το λογοπαίγνιο έρχεται στον απόηχο της δήλωσης Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος έχρισε εαυτόν υποψήφιο δηλώνοντας «Είμαι ο Κεμάλ, έρχομαι».

Διαβάστε επίσης: Εργασία: Ποιο πόστο σε αποζημιώνει με καλό μισθό δουλεύοντας από το σπίτι;

«Ο Κεμάλ έβγαλε σύνθημα χωρίς να το καταλάβει»

«Κατά καιρούς τον αποκαλούμε ‘κύριο Κεμάλ’. Ο κ. Κεμάλ έβγαλε σύνθημα χωρίς να καταλάβει το επιφώνημα στο τέλος της δήλωσής του. Όπως σε κάθε δουλειά της χώρας, στο χέρι μας είναι να βρούμε το σύνθημα της αντιπολίτευσης.

Επειδή άρεσε τόσο πολύ στον κ. Κεμάλ αυτή η έκφραση, επιτρέψτε μου να του δώσω το νέο σύνθημα που μπορεί να χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα. Στο καλό κύριε Κεμάλ (Bay bay Kemal). Καλή τύχη, με το καλό να του φανεί χρήσιμο», είπε ο Ερντογάν.

Τι είπε για την Ελλάδα – «Ναι» στην αίτηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Πέραν της επίθεσης στον Κιλιτσντάρογλου ο Ερντογάν προσπάθησε να αποδομήσει όλα τα θέματα που θίγει το «Τραπέζι των Έξι» στο μανιφέστο που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες, μεταξύ των οποίων η θέληση προσέγγισης με τη Δύση, αλλά και τα ελληνοτουρκικά για τα οποία δήλωσε:

«Χαιρετίζουν όσους εχθρεύονται συνειδητά και συστηματικά την Τουρκία, λέγοντας ότι θα επιστρέψουμε στο έργο των F-35, που είναι συνδεδεμένο με την παραίτηση της χώρας μας από τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε πολλά θέματα. Χαιρετίζουν την Ελλάδα λέγοντας ότι θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Μόνο τα όνειρα και τα επιτεύγματα του έθνους μας δεν χαιρετίζουν».

Η Τουρκία βλέπει θετικά την αίτηση της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν υποστηρίζει την προσπάθεια της Σουηδίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος: «Η Σουηδία δεν θα πρέπει να μπει στον κόπο να προσπαθήσει σε αυτό το σημείο. Δεν θα πούμε ‘ναι’ στην αίτησή της στο ΝΑΤΟ, εφόσον επιτρέπουν την καύση του Κορανίου», είπε ο Ερντογάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ