Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Στον παραλογισμό απαντάμε με επιχειρήματα

Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Στον παραλογισμό απαντάμε με επιχειρήματα

Χωρίς να κατονομάζουν τον Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι... «η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι η αυξανόμενη προβολή της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισαν χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το 'ανερχόμενο προφίλ' της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο».

Τις νέες, προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων για τη χώρα μας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολίασαν διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, τόσο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο πρόεδρος της χώρας, επιχείρησαν για μία ακόμη φορά να κάνουν το μαύρο – άσπρο, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών ο μεν, και για… ελληνικές παρενοχλήσεις των τουρκικών αεροσκαφών και των ψαράδων της γείτονος ο δε!

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν. Υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες», σημείωσαν διπλωματικές πηγές.

Και προσέθεσαν ότι «στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα».

Το… «ανερχόμενο προφίλ» της Άγκυρας «δεν έχει θετικό πρόσημο»

Χωρίς να κατονομάζουν τον Ερντογάν, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ούτε λίγο – ούτε πολύ ότι… «η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι η αυξανόμενη προβολή της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο», οι διπλωματικές πηγές της χώρας μας τόνισαν χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το ‘ανερχόμενο προφίλ’ της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ