Μολδαβία: Οι αρχές εντόπισαν ρωσικές δραστηριότητες «αποσταθεροποίησης»

Μολδαβία: Οι αρχές εντόπισαν ρωσικές δραστηριότητες «αποσταθεροποίησης»

«Οι υπηρεσίες μας εργάζονται για να εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας και χρησιμοποιούν όλες τις πληροφορίες των εταίρων μας, ώστε να προλάβουν και να εμποδίσουν τέτοιες απόπειρες», δήλωσε η πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάια Σάντου.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Μολδαβίας ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι εντόπισαν ρωσικές δραστηριότητες «αποσταθεροποίησης», μετά τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που διαβεβαίωνε ότι σταμάτησε ρωσικό σχέδιο το οποίο αφορούσε στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

«Στη βάση των πληροφοριών που παρουσίασε ο Ουκρανός εταίρος μας και των εσωτερικών στοιχείων, επιβεβαιώνουμε ότι εντοπίσαμε δραστηριότητες που είχαν στόχο να αποδυναμώσουν και να αποσταθεροποιήσουν την Μολδαβία», γράφουν οι υπηρεσίες SIS σε δελτίο Τύπου, όπως μεταδίδει και η ανεξάρτητη εφημερίδα The Moscow Times.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες επί του παρόντος, λόγω του κινδύνου να διακυβευτούν τα μέτρα που είναι σε εξέλιξη, για να διαλευκανθεί τι συνέβη», προσθέτουν.

«Οι υπηρεσίες μας εργάζονται για να εγγυηθούν την ασφάλεια της χώρας και χρησιμοποιούν όλες τις πληροφορίες των εταίρων μας, ώστε να προλάβουν και να εμποδίσουν τέτοιες απόπειρες», αντέδρασε από την πλευρά της η φιλοευρωπαία πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάια Σάντου.

Τι είπε ο Ζελένσκι

Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους δήλωσε ότι «σταμάτησε ένα σχέδιο καταστροφής της Μολδαβίας, σχέδιο που ήταν στα χέρια των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ