Συνεχίζεται το θρίλερ για τον εντοπισμό των Ελλήνων στην Αντιόχεια: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Συνεχίζεται το θρίλερ για τον εντοπισμό των Ελλήνων στην Αντιόχεια: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Πληροφορίες, λένε ότι οι Έλληνες εκτιμάται ότι είναι εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών

Μία μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ, βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη στην Αντιόχεια, με στόχο να εντοπιστεί το ζευγάρι των Ελλήνων που αγνοείται, μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία.

Πληροφορίες, λένε ότι οι Έλληνες είναι εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαρμόσυνα νέα: Ανασύρθηκε εξαμελής οικογένεια μετά από 101 ώρες – Συνταρακτικές εικόνες

Για το ζευγάρι μίλησε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας, Δημήτρης Μουστακλής, στο «MEGA Καλημέρα», καθώς και ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, στην ΕΡΤ.

Ποιοι είναι

Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων που έμεναν στην περιοχή της Αντιόχειας και έχουν να δώσουν σημεία ζωής από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού. 

Ο Γιώργος Αντύπας, 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα, 62 ετών με καταγωγή από την Συρία, κατοικούσαν στον 5ο όροφο εξαώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό

Τα παιδιά τους και οι συγγενείς τους απευθύνθηκαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για να εντοπιστούν. Όπερ και εγένετο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο ανιψιός των αγνοουμένων, Μπασέλ Μενουνέ, έκανε έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες στην πολυκατοικία που διέμεναν οι συγγενείς του, ενώ έκανε γνωστό πως από τα συντρίμμια του σπιτιού τους, χθες ανασύρθηκε άνδρας ζωντανός.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες, ενώ κατ’ εξαίρεση η ελληνική ΕΜΑΚ έκανε σήμερα Παρασκευή αίτημα για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο και πήρε το «πράσινο» φως.

«Για εμάς, το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ο Θεός να τους βοηθήσει να βρεθούν»

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας, Δημήτρης Μουστακλής, μιλώντας στο «Mega Καλημέρα», αναφέρθηκε στις διεργασίες εντοπισμού του ζευγαριού Ελλήνων στην Αντιόχεια.

«Η ειδοποίηση ήρθε στην πρεσβεία, ενημερώσαμε τα παλικάρια μας της ΕΚΑΜ και τα τουρκικά συνεργεία. Έχουν φτάσει στο σημείο και έχουν ξεκινήσει ήδη οι έρευνες για τον εντοπισμό τους».

«Είναι Έλληνες πολίτες οι αγνοούμενοι, όλοι περιμένουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο. Ενημερωθήκαμε από συγγενείς τους που δεν τους έβρισκαν και αμέσως κινήσαμε τη διαδικασία, έφτασαν τα συνεργεία και τώρα προσπαθούμε να τους εντοπίσουμε. Δεν γνωρίζω εάν άκουγαν τις φωνές τους. Υπήρχαν τηλέφωνα για Έλληνες, ωστόσο δεν έχουμε ομογένεια στην περιοχή, δεν έχουμε ελληνισμό εκεί. Το ζευγάρι εκλαμβάνεται ως αγνοούμενο αυτή τη στιγμή. Δύο μέρες το έχουμε λάβει το τηλεφώνημα για το ζευγάρι», ανέφερε αρχικά.

«Δεν υπάρχει το μέρος, είναι όλα ισοπεδωμένα. Δεν υπάρχει κάποιο σπίτι για να μπεις μέσα. Ο Θεός να τους βοηθήσει να βρεθούν. Το ψύχος είναι φοβερό κάτω. Βγήκε πριν ανακοίνωση ότι οι νεκροί είναι 18.500 στην Τουρκία και 78.000 τραυματίες. Αυτός ο αριθμός είναι εφιαλτικός. Από τη Συρία δεν έχουμε ενημέρωση, η πρεσβεία μας επικεντρώνεται στην Τουρκία. Και εκεί όμως η κατάσταση είναι φρικτή αλλά δεν έχουμε αριθμούς», συμπλήρωσε ο κ. Μουστακλής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ