Σεισμός στην Τουρκία: Σπίτι τινάχτηκε στον αέρα και προσγειώθηκε σε αυτοκίνητα

Σεισμός στην Τουρκία: Σπίτι τινάχτηκε στον αέρα και προσγειώθηκε σε αυτοκίνητα

Αρκετές είναι οι συλλήψεις εργολάβων που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στην Τουρκία

Εικόνες σοκ που μαρτυρούν την κακοτεχνία στα κτίρια που καταστράφηκαν και έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, έρχονται καθημερινά από την Τουρκία.

Ενδεικτική η φωτογραφία με το σπίτι που φαίνεται ότι ανασηκώθηκε και προσγειώθηκε πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:

Στο μεταξύ να σημειωθεί ότι περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Απίστευτες εικόνες

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

 

Συλλήψεις εργολάβων

Περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν στις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τον σεισμό, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu το Σάββατο, καθώς το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε αξιωματούχους σε αυτές τις επαρχίες να δημιουργήσουν «μονάδες διερεύνησης εγκλημάτων σεισμού».

Τους ζήτησε επίσης να διορίσουν εισαγγελείς για να ασκήσουν ποινικές διώξεις εναντίον όλων των «κατασκευαστών και των υπευθύνων» για την κατάρρευση κτιρίων που δεν ανταποκρίνονταν στους υφιστάμενους πολεοδομικούς κανονισμούς, οι οποίοι είχαν τεθεί σε εφαρμογή έπειτα από την αντίστοιχη καταστροφή του 1999.

«Τα κτίρια τινάχτηκαν στον αέρα»

Ο Παναγιώτης Καρύδης, καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» από την Τουρκία.

«Είδα πάρα πολλά κτίρια. Ήταν μία διδακτική εικόνα τα όσα είδα. Ο καθένας – κι ας μην είναι ειδικός – μπορεί να καταλάβει ότι τα κτίρια τιναχτήκαν στον αέρα σαν να τους έβαλαν δυναμίτες. Στην έκρηξη η κατάρρευση είναι ακαριαία, δεν έχεις χρόνο για τίποτα».

Ερωτώμενος ο καθηγητής αν ήταν η μορφή και το ύφος του σεισμού ή κατασκευή τους υπαίτιο για τις καταρρεύσεις των κτιρίων, απάντησε: «Είναι πολλές οι παράμετροι. Είναι και τα κτίρια, όμως και το μέγεθος του σεισμού είναι πολύ σημαντικό. Πράγμα που σημαίνει μεγάλη διάρκεια που εξάντλησε την δυνατότητα απορρόφησης ενέργειας της κατασκευής, η οποία ούτως η άλλως δεν ήταν τόσο καλή. Και το δεύτερο είναι η πολύ μεγάλη έκταση που είχε ο σεισμός».

Και πρόσθεσε ο καθηγητής: «Οι κατασκευές δεν ήταν δεόντως μελετημένες, κάθε αντισεισμική κατασκευή πρέπει ποτέ να μην καταρρέει όσο δυνατός κι αν είναι ο σεισμός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ