Μητσοτάκης: Μπαράζ εξαγγελιών και η εικόνα μιας «πρακτικής» κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Μπαράζ εξαγγελιών και η εικόνα μιας «πρακτικής» κυβέρνησης

Συνταξιούχοι, συνεπείς δανειολήπτες, αγρότες και κτηνοτρόφοι στο επίκεντρο του πρωθυπουργού – Ζητάει από τους υπουργούς τους γρήγορα αντανακλαστικά στην επίλυση προβλημάτων

Με «θετικές» ρυθμίσεις άμεσης εφαρμογής αλλά και με νέα μέτρα που βρίσκονται υπό σχεδιασμό, ώστε να ξεκλειδώσουν και αυτά το επόμενο διάστημα (και πάντως πριν από τις εκλογές της Άνοιξης), προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καλλιεργήσει εικόνα μιας «πρακτικής» κυβέρνησης, η οποία αναγνωρίζει τα προβλήματα και επιχειρεί να δώσει λύσεις.

Έτσι μεταφράζεται το μπαράζ εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη Δυτική Μακεδονία, όπου ολοκλήρωσε πριν από λίγο τη διήμερη περιοδεία του. Καθ’ οδόν προς τις κάλπες, το Μαξίμου έχει ανάγκη να κλείνει όλα τα ανοιχτά ζητήματα, που απειλούν να θολώσουν το αφήγημά του.

Διαβάστε επίσης: Χείμαρρος Κούγιας μετά τη δικαίωση του Ατρομήτου: Ο… Γιαννάκης, οι «Φιλιππινέζες», ο Μπένετ και ο Μπαλτάκος

«Οχι στη μαγική εικόνα»
Εξ ού και προηγήθηκαν συγκεκριμένες αναφορές σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, καθώς ο ίδιος έθεσε στο επίκεντρο τους συνταξιούχους, τους δανειολήπτες (και ειδικότερα τους συνεπείς), τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Ο Μητσοτάκης θέλει να προτάσσει μέχρι και την επερχόμενη πολιτική αναμέτρηση ότι υιοθετεί ρητορική «ρεαλισμού», όπως υπογραμμίζουν οι συνεργάτες του. Το σκεπτικό του Μαξίμου είναι να μην προβάλλεται μια «μαγική εικόνα», όπως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση, αλλά να γίνεται συγκεκριμένη αποτύπωση πεπραγμένων χωρίς να μένει απέξω η παραδοχή λαθών, εκκρεμοτήτων, αδικιών και προβλημάτων της καθημερινότητας.

Από τους γιατρούς στους αγρότες

«Έχουμε ζήτημα με το θέμα της προσέλκυσης ιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία» παραδέχεται στη συνέντευξη Τύπου στην Κοζάνη και αποκάλυψε ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται νέο σχέδιο με κίνητρα ώστε «να στελεχώσουμε κατά προτεραιότητα τα περιφερειακά νοσοκομεία με συγκεκριμένες ειδικότητες».

Ταυτόχρονα, με αφορμή τη συνάντησή του – έστω και στο πόδι – με μηλοπαραγωγούς, ο ίδιος δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται τα ανοιχτά μέτωπα που πιέζουν τον αγροτικό τομέα συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε οριζόντιες παρεμβάσεις στους μηλοπαραγωγούς («αναζητούν ορατότητα» όπως είπε), ενώ η κυβέρνηση προτίθεται να χρηματοδοτήσει την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για όλο το 2023. Όπως υπογράμμισε επιπλέον ο πρωθυπουργός, έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο, να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες άμεσα σε ό,τι αφορά ζητήματα αποζημιώσεων.

Οι δανειολήπτες

Υπό την εντεινόμενη πολιτική πίεση για τους πλειστηριασμούς, ο Μητσοτάκης προανήγγειλε νέες δυνατότητες ρύθμισης οφειλών για δανειολήπτες που έχασαν κάποια δόση ή χτυπήθηκαν από την ενεργειακή κρίση. Αύριο οι συναρμόδιοι υπουργοί θα κάνουν ανακοινώσεις. Το σχέδιο είναι ότι καταβάλλοντας δύο μηνιαίες δόσεις θα μπορούν οι πολίτες να αναβιώσουν παλιές συμμετοχές τους σε ρυθμίσεις στις οποίες είχαν ήδη ενταχθεί. Επίσης θα έρθει ρύθμιση για 36 έως 72 δόσεις για τους συνεπείς δανειολήπτες που δημιούργησαν νέες οφειλές. 

Κρίσιμη δεξαμενή οι συνταξιούχοι

Όσον αφορά στην κρίσιμη δεξαμενή των συνταξιούχων, που προσπαθεί να προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την οποία, μιλώντας με εκλογικούς όρους, η ΝΔ δεν σκοπεύει να τη «χαρίσει» στην Κουμουνδούρου, οι λεπτομέρειες για το εφάπαξ μπόνους ύψους 200-300 ευρώ θα εξειδικευτούν αύριο.

Είναι πάντως χαρακτηριστική η επίθεση του Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα. «Να θυμίσω ότι η προσωπική διαφορά ήταν δημιούργημα του νόμου Κατρούγκαλου και να εκφράσω επιεικώς τον προβληματισμό μου για αυτούς που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κατά της προσωπικής διαφοράς όταν ήταν οι ίδιοι που τη θεσμοθέτησαν» είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «πετσόκοψε» τις συντάξεις, «θεσμοθέτησε την προσωπική διαφορά και έρχεται τώρα και λέει ότι θα την καταργήσει».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ