Mαρόκο: Συνομιλίες του βασιλιά του Μαρόκου με τον πρόεδρο της Γκαμπόν

Mαρόκο: Συνομιλίες του βασιλιά του Μαρόκου με τον πρόεδρο της Γκαμπόν

Δωρεά 2.000 τόνων λιπασμάτων στους αγρότες της χώρας

Σύμφωνα με ανταπόκριση του ειδησεογραφικού πρακτορείου MAP, ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ ο 6ος πραγματοποίησε στη Λιμπρεβίλ, την Τετάρτη, συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γκαμπόν, Ali Bongo Ondimba.

Η συνάντηση, στην οποία εν συνεχεία συμμετείχαν και ο μαροκινός ΥΠΕΞ, Nasser Bourita, η γκαμπονέζα αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Yolande Nyonda, και ο ΓΓ της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Γκαμπόν, Jean-Yves Teale, αποτέλεσε ευκαιρία να υπογραμμιστούν οι βαθές, πλούσιες και εδραιωμένες σχέσεις μεταξύ Μαρόκου και Γκαμπόν, καθώς και οι ισχυροί δεσμοί αδελφοσύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γκαμπόν και ο βασιλιάς του Μαρόκου επανεξέτασαν την κατάσταση της διμερούς εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς, ενώ στη συνέχεια, ο βασιλιάς παρέδωσε δωρεά 2.000 τόνων λιπασμάτων.

Πρόκειται για πράξη αλληλεγγύης του Βασιλείου του Μαρόκου προς τους αγρότες της Γκαμπόν, ιδίως στην τρέχουσα συγκυρία της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και των δυσχερειών εφοδιασμού σε λιπάσματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Α.Μ. του Βασιλιά του Μαρόκου, την πρωτοβουλία θα ακολουθήσει διαρθρωτική δράση με στόχο τη διασφάλιση της πρόσβασης των αγροτών της αδελφικής αυτής χώρας σε ποιοτικά λιπάσματα, σε προσιτές τιμές και ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των εδαφών και καλλιεργειών της περιοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ