Απόκριες 1963: Φωτόπουλος – Ηλιόπουλος σε λαμπερό πάρτι

Απόκριες 1963: Φωτόπουλος – Ηλιόπουλος σε λαμπερό πάρτι

Τη δεκαετία του 1960, οι Αθηναίοι γιόρταζαν με λαμπερά πάρτι τις Απόκριες και ιδιαίτερα ο καλλιτεχνικός κόσμος.

Ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, πέραν ότι ήταν πολύ καλοί συνεργάτες διατηρούσαν πολύ ζεστή φιλία. Τη θεατρική σεζόν 1962 – 1963 ανέβαζαν στο θέατρο Βεάκη, το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Μικροί Φαρισαίοι».

Πρωταγωνιστές εκτός των δύο, ο Λαυρέντης Διανέλλος, ο Χρήστος και η Νίτσα Τσαγανέα και η Πόπη Λάζου. Τον Φλεβάρη του 1963 διοργάνωσαν ένα μεγάλο πάρτι μασκέ προσκαλώντας πολλούς επώνυμους φίλους του.

Ο Ηλιόπουλος ως στρατιωτικός και ο Φωτόπουλος ως Εμίρης υποδέχθηκαν τους λαμπερούς προσκεκλημένους τους, ανάμεσα τους η Τζένη Καρέζη, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Νίκος Ρίζος, η Άννα Φόνσου, η Μπεάτα Ασημακοπούλου και πολλοί ακόμη.

Ένα πάρτι που άφησε εποχή αφού οι καλλιτέχνες διασκέδασαν μέχρι πρωίας

Πριν λίγα χρόνια, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε μια σπάνια φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram από το θρυλικό πάρτι, τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην φωτογραφία, ο Μίμης Φωτόπουλος (χωρίς την στολή) χορεύει με την πανέμορφη Τζένη Καρέζη με την οποία θα συνεργαστεί στον σινεμά για πρώτη φορά το 1955 στην πρώτη κιν/φική της εμφάνιση στο θρυλικό «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ