Ιταλία: 45 νεκροί στο ναυάγιο στην Καλαβρία – Φόβοι για πάνω από 100 θύματα

Ιταλία: 45 νεκροί στο ναυάγιο στην Καλαβρία – Φόβοι για πάνω από 100 θύματα

Ογδόντα άτομα έχουν διασωθεί έως τώρα

Ο προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε κοντά στις ακτές της Καλαβρίας, στην Ιταλία είναι 45 νεκροί και 80 διασωθέντες. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100.

Όπως διηγήθηκαν οι διασωθέντες στους άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, το πλεούμενο (μήκους 20 μέτρων) προσέκρουσε σε βράχια και αμέσως μετά κόπηκε στα δυο.

Οι γιατροί, κοντά στον Κρότωνα, που παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσαν ότι μέρος των διασωθέντων φέρει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματος.

Διαβάστε επίσης: Φάνηκε στο χειροκρότημα

Το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από την Σμύρνη πριν τέσσερις ημέρες. Είκοσι δυο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (11 είναι ανήλικα) και τουλάχιστον ένας είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Οι πρώτες βοήθειες σε μετανάστες και πρόσφυγες (με καταγωγή, κυρίως, από Ιράν, Πακιστάν και Αφγανιστάν) παρασχέθηκαν από την ιταλική οικονομική αστυνομία, η οποία διέσωσε 50 ανθρώπους.

Τα ταχύπλοά της συνεχίζουν τις έρευνες, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων, ενώ στους διασωθέντες παρέχεται ιατρική φροντίδα από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ