Πολάκης: Οι δύσκολες αποφάσεις ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Πολάκης: Οι δύσκολες αποφάσεις ΣΥΡΙΖΑ – Τα σενάρια για την επόμενη μέρα

Αρκετοί θεωρούν ότι δεν θα μπορεί να συνεχιστεί η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ- Πολάκη, με τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Σφακιανού βουλευτή να πληθαίνουν.

Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το μέλλον του Παύλου Πολάκη στο κόμμα.

Αρκετοί θεωρούν ότι δεν θα μπορεί να συνεχιστεί η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ- Πολάκη, με τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του Σφακιανού βουλευτή να πληθαίνουν.

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου που έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Διαβάστε επίσης: Ραγίζει καρδιές ο Όσκαρ Γκαρθία για τον θάνατο της κόρης του: «Γιατί δεν το έπαθα εγώ;» (vid)

Η ώρα της κρίσης

Όλα δείχνουν ότι η απόφαση για να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο Παύλος Πολάκης θα πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.

Το πρώτο βήμα άλλωστε, έγινε όταν καρατομήθηκε από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας.

Το επόμενο ερώτημα είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει έως τη διαγραφή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας αν και σε αυτό το ζήτημα, υπάρχουν ήδη αντίθετες φωνές στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε λανθασμένη τη στοχοποίηση προσώπων από τον βουλευτή Χανίων, σημειώνοντας επίσης πως κανείς δεν πρέπει να θέτει μια προσωπική ατζέντα πάνω από την κομματική γραμμή, αλλά τόνισε ότι δεν θεωρεί πως πρέπει να διαγραφεί ο Παύλος Πολάκης.

Σχετικά με τα μηνύματα μιας μερίδας της κοινωνίας που λειτουργεί υποστηρικτικά στην ανάρτηση και τα πιστεύω του Πάυλου Πολάκη, ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως: «Ο λόγος είναι προφανής. Έχει αναδείξει πάρα πολλά σκάνδαλα διαφθοράς του κυβερνητικού συστήματος ο κύριος Πολάκης και επίσης – μολονότι το έχει κάνει με έναν τρόπο που προφανώς δεν είναι δικός μου, άλλο ύφος έχουμε – υπάρχουν πολλοί από τους συμπολίτες μας που μπροστά σε αυτή τη συσσώρευση σκανδάλων, θέλουν κάποιος να τα πει, όπως τα λέει ο Παύλος.

Σε ανάλογο κλίμα και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος σημείωσε  πως κανείς και καμία δεν περισσεύει ενόψει εκλογών.

«Για να νικήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να διώξουμε την Κυβέρνηση Μητσοτακη χρειάζεται πανστρατιά! Το απαιτούν οι καιροί και ο κόσμος που υποφέρει από τη Δεξιά! Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, πρόγραμμα τετραετίας, σοβαρότητα, συσπείρωση κ συλλογικότητα. Δεν περισσεύει κανείς και καμμιά!». 

Τα σενάρια και οι δύσκολες αποφάσεις

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις 5 το απόγευμα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα συνεδριάσει προκειμένου να κάνει ή όχι αποδεκτή την πρόταση του λέξη Τσίπρα για παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην επιτροπή Δεοντολογίας.

Αναφορικά με τα σενάρια που ακούγονται είναι τα εξής: Διαγραφή από το κόμμα, αναστολή βουλευτικής ιδιότητας, επίπληξη και σύσταση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Τσίπρα – Πολάκη μετά την ανάρτηση του βουλευτή σχετικά με την υποψηφιότητα Χαιρετάκη φαίνεται πως οδηγήθηκαν σε οριακό σημείο ενώ μετά και την επίμαχη ανάρτηση με την οποία έβαζε στο στόχαστρο δημοσιογράφους και δικαστικούς αποφασίστηκε από την Κουμουνδούρου να μπει ένα «φρένο» σε αυτές τις πρακτικές και να σταλεί ηχηρό μήνυμα, λίγες ημέρες μάλιστα πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Το παρασκήνιο της ρήξης

Φαίνεται πως η υπομονή στην Κουμουνδούρου εξαντλήθηκε, αρχής γενομένης από τον «εκβιασμό» Πολάκη με την υποψηφιότητα Χαιρετάκη.

Την ίδια στιγμή, από τον ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν πως ο αγώνας κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης «είναι αγώνας συλλογικός και δεν μπορεί να γίνεται με όρους σταυροφορίας ενός ατόμου, αλλά με σχέδιο, σοβαρότητα και θεσμική υπευθυνότητα».

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη  είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της Δικαιοσύνης και των θεσμών» ήταν η χθεσινή αναφορά του Γιάννη Ραγκούση στέλνοντας με τη σειρά του το δικό του μήνυμα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης,  σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της  εισαγγελίας πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να  διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών, τονίζει ότι δεν πρέπει γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ