Τέμπη: Τα «πέντε γιατί» για τη σιδηροδρομική τραγωδία – Από το έλλειμμα διοίκησης στον πενιχρό προϋπολογισμό για συντήρηση

Τέμπη: Τα «πέντε γιατί» για τη σιδηροδρομική τραγωδία – Από το έλλειμμα διοίκησης στον πενιχρό προϋπολογισμό για συντήρηση

Ο καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διομήδης Σπινέλλης αναφέρεται σε 60 περίπου αιτίες που διακλαδώνονται γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση – ανάλυση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχει προχωρήσει ο Διομήδης Σπινέλλης, καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο καθηγητής είχε, μάλιστα, κάνει ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέροντας: «Δεν χωράει το μυαλό μου αυτό που συνέβη στα Τέμπη».

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι προσπάθησε να αποτυπώσει τις σκέψεις του για τα αίτια του δυστυχήματος με τη μέθοδο «Five whys» σε μορφή χαρτογράφησης του μυαλού (mind map). Μάλιστα, ζήτησε από τους φίλους του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν παρατηρήσεις στα δικά του συμπεράσματα, έτσι ώστε να τις ενσωματώσει.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Ολόκληρο το διάγραμμα και τις επεξηγήσεις του, μπορεί να το δείτε εδώ

Πώς δεν θα επαναληφθεί άλλη τέτοια τραγωδία

Ο καθηγητής παρουσίασε τα συμπεράσματά του σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ