Αντίστροφη μέτρηση σε όλα τα φανάρια – Το σύστημα που σώζει ζωές στον δρόμο

Αντίστροφη μέτρηση σε όλα τα φανάρια – Το σύστημα που σώζει ζωές στον δρόμο

Οδηγεί στη σημαντική μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Βλέποντας την αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων στους δρόμους με θύματα πεζούς και ποδηλάτες, οι γαλλικές αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθέτηση ενός συστήματος που οδηγεί στη σημαντική μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.

Πρόκειται για το σύστημα αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια, με τις γαλλικές αρχές να σπεύδουν να αναβαθμίσουν τη σήμανση των δρόμων. Η τοποθέτηση συστήματος αντίστροφης μέτρησης στους φωτεινούς σηματοδότες επιτρέπει σε πεζούς και ποδηλάτες να γνωρίζουν πόσο χρόνο έχουν στη διάθεσή τους ώστε να περάσουν μια διάβαση.

Μείωση των σοβαρών τροχαίων

Το σύστημα αντίστροφης μέτρησης περνά από τη φάση της πιλοτικής εφαρμογής στο στάδιο της εγκατάσταση σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, καθώς η παρουσία του στους φωτεινούς σηματοδότες περιόρισε και μάλιστα σημαντικά τις πιθανότητες ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές πρόκειται να τοποθετήσουν στις διαβάσεις διαγράμμιση η οποία θα ορίζει την περιοχή στην οποία θα μπορούν να κινούνται οι ποδηλάτες χωρίς να συνυπάρχουν με τους πεζούς, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πιθανότητα κάποιου μικροατυχήματος.

Όπως το σύστημα αντίστροφης μέτρησης, έτσι και οι μεικτές διαβάσεις θα δημιουργηθούν σε όλους τους δρόμους της Γαλλίας στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της οδικής σήμανσης και της προσπάθειας περιορισμού των τροχαίων ατυχημάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και στη χώρα μας συναντά κανείς κεντρικές διαβάσεις οι οποίες εφοδιάζονται με σύστημα αντίστροφης μέτρησης. Ωστόσο, ο αριθμός δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανός ώστε να μιλήσει κανείς για τη θέσπιση ενός μέτρου που μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ