Silicon Valley Bank: Προσφορά της Bank of London για την εξαγορά της θυγατρικής της στη Βρετανία

Silicon Valley Bank: Προσφορά της Bank of London για την εξαγορά της θυγατρικής της στη Βρετανία

«Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Silicon Valley Bank να πτωχεύσει, δεδομένης της ζωτικής σημασίας κοινότητας που εξυπηρετεί».

Η Bank of London ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προσφορά στη Silicon Valley Bank UK, θυγατρική της SVB, προσθέτοντας ότι έστειλε τις προτάσεις της στις βρετανικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Η Bank of London, μια τράπεζα εκκαθάρισης, ηγείται μιας κοινοπραξίας επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία έχει υποβάλει επίσημες προτάσεις.

«Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Silicon Valley Bank να πτωχεύσει, δεδομένης της ζωτικής σημασίας κοινότητας που εξυπηρετεί», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Bank of London, Άντονι Γουάτσον.

Μπροστά το Ηνωμένο Βασίλειο

«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει έναν πιο διαφοροποιημένο τραπεζικό τομέα, επιτρέποντας παράλληλα τη συνέχεια της εξυπηρέτησης της πελατειακής βάσης της SVB στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

Σε αντίθεση με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η Bank of London δεν δανείζει και διατηρεί όλες τις καταθέσεις της στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Η συμβουλευτική εταιρεία Rothschild & Co διερευνά επιλογές για τη θυγατρική, καθώς ελλοχεύει η αφερεγγυότητα, δήλωσαν χθες στο Reuters δύο άτομα με γνώση του θέματος.

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δηλώσει ότι επιδιώκει μια δικαστική απόφαση για να θέσει την Silicon Valley Bank UK σε καθεστώς αφερεγγυότητας.

Το ΔΝΤ ανησυχεί

Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανέφερε ότι παρακολουθεί τις πιθανές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, αλλά τόνισε ότι είναι βέβαιο ότι η Ουάσινγκτον λαμβάνει τα κατάλληλα ρυθμιστικά μέτρα.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Reuters.

Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ, αντιδρώντας στην κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB) για την προστασία των καταθετών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν εξετάζεται μεγάλη οικονομική διάσωση.

«Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης υπήρξαν επενδυτές και ιδιοκτήτες συστημικών μεγάλων τραπεζών που διασώθηκαν οικονομικά… Οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν έχουν το νόημα ότι δεν θα το ξανακάνουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεοπτική εκπομπή News Sunday Morning του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Φρένο από τον Μενέντεζ

Ομοίως στο ίδιο μήκος κύματος ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ δήλωσε αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια οικονομικής διάσωσης της SVB.

«Δεν είμαι έτοιμος να τους προσφέρω μία οικονομική διάσωση σε οποιαδήποτε διάσταση μπορώ να φανταστώ», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα, της οποίας το πελατολόγειο απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από start up εταιρείες, κατέρρευσε όταν οι αποταμιευτές, που ανησυχούσαν για την υγεία της, έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.

Οι μαζικές αναλήψεις των καταθέσεων, που διήρκεσαν δυο ημέρες, κατέλαβαν εξαπίνης αρκετούς αναλυτές και τις αγορές. Οι αμερικανικές τράπεζες έχασαν 100 δισεκατομμύρια κεφαλαιοποίησης εξαιτίας της εξέλιξης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ