Κορωνοϊός: Μυστηριώδεις γενετικές αλληλουχίες προσφέρουν ενδείξεις για την προέλευση της πανδημίας

Κορωνοϊός: Μυστηριώδεις γενετικές αλληλουχίες προσφέρουν ενδείξεις για την προέλευση της πανδημίας

Αναλύσεις σε βιολογικά δείγματα υποδεικνύουν ότι ζώα που πωλούνταν στην αγορά της Γουχάν ήταν μολυσμένα από τον SARS-CoV-2.

Γενετικά δεδομένα από την Γουχάν που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και μετά διαγράφηκαν χωρίς εξήγηση προσφέρουν στήριξη στη θεωρία ότι ο πανδημικός κορωνοϊός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από άγρια ζώα, υποστηρίζει η ερευνήτρια που τα εντόπισε.

Η Φλορένς Ντεμπάρ, εξελικτική βιολόγος του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας, ανέφερε σε συνάντηση του ΠΟΥ ότι δείγματα από την κεντρική αγορά της Γουχάν, επίκεντρο της πανδημίας, περιείχαν γενετικό υλικό του SARS-CoV-2 μαζί με γενετικό υλικό από θηλαστικά που είναι πλέον γνωστό ότι προσβάλλονται εύκολα από τον ιό.

Η Ντεμπάρ θεωρεί ότι η παρουσία μολυσμένων ζώων στην αγορά της Γουχάν προσφέρει στήριξη στη θεωρία της ζωονόσου, αναφέρει ο δικτυακός τόπος του Science.

Με άλλα λόγια, τα νέα ευρήματα αποδυναμώνουν το σενάριο της διαρροής του ιού από το Εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν, ένα σενάριο στο οποίο επιμένει μια μειονότητα επιστημόνων.

Τα επίμαχα δείγματα είχαν συλλεχθεί από πάγκους της αγοράς από την ομάδα του Τζορτζ Γκάο, πρώην επικεφαλής του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ