Άντονι Μπλίνκεν: Χαιρετίζει τις προσπάθειες της μαροκινής ηγεσίας για περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα

Άντονι Μπλίνκεν: Χαιρετίζει τις προσπάθειες της μαροκινής ηγεσίας για περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χαιρέτισε την ηγεσία του Βασιλείου του Μαρόκου για τη συμβολή της «στην προώθηση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, εξήρε, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον μαροκινό ομόλογό του, Νάσερ Μπουρίτα, στις 20 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον, τη «μακρά, ιστορική και σταθερή εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μαρόκου», τονίζοντας ότι «το Βασίλειο είναι μια σημαντική δύναμη για τη σταθερότητα, την ειρήνη, την πρόοδο και τη μετριοπάθεια».

Ο κύριος Μπλίνκεν επαίνεσε την «ηγεσία» του Μαρόκου για την προώθηση της σταθερότητας και της περιφερειακής ειρήνης μέσω της εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ, καθώς και για τις πρωτοβουλίες της τον τομέα της κλιματικής αλλαγής και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Το Top-10 των ομάδων με τις περισσότερες εισπράξεις από πωλήσεις παικτών τα τελευταία 10 χρόνια

Αναφερόμενος στη στρατιωτική συνεργασία, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε την επικείμενη διοργάνωση της ετήσιας κοινής στρατιωτικής άσκησης African Lion από το Μαρόκο.

Ο Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στο μαροκινό σχέδιο αυτονομίας για οριστική λύση της περιφερειακής διαμάχης για τη Σαχάρα, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν» να θεωρούν αυτό το σχέδιο «σοβαρό, αξιόπιστο και ρεαλιστικό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε μετά το πέρας των συνομιλιών, ενώ οι δύο ΥΠΕΞ «επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξή τους στον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στάφαν ντε Μιστούρα, για την προώθηση μιας βιώσιμης και αξιοπρεπούς πολιτικής λύσης» στην εν λόγω διαμάχη.

Η επίσκεψη του μαροκινού ΥΠΕΞ στην Ουάσιγκτον συνδυάστηκε με σειρά συναντήσεων με ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και στον Λευκό Οίκο, ενώ αποτέλεσε ευκαιρία να επανεξεταστούν τα μέσα για την περαιτέρω εδραίωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ- Μαρόκου και να συζητηθούν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ