Κοινωνικό Μέρισμα: 300 ευρώ στις τσέπες σας! Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση

Κοινωνικό Μέρισμα: 300 ευρώ στις τσέπες σας! Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση

Σας αφορά όλους!

Σαν κοινωνικό μέρισμα μπορούν να δουν αρκετοί συνταξιούχοι το ποσό των 200 και 300 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση!

Από την 1η Ιανουαρίου η πλειοψηφία των συντάξεων αυξήθηκε, με μέγιστο ποσοστό αύξησης το 7,75%, όμως, υπήρξαν αρκετοί συνταξιούχοι που είδαν ελάχιστοι ή και καμία διαφορά στα χρήματά τους. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την προσωπική διαφορά, η οποία «εξαλείφεται» σταδιακά μέσω των αυξήσεων. Με δεδομένο το θέμα που ανέκυψε η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην καταβολή εφάπαξ επιδόματος από 200 έως 300 ευρώ, για όσους συνταξιούχους έχουν προσωπική διαφορά.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που έκανε και αυτή την Κυριακή. «Μένω στο θέμα των συνταξιούχων, καθώς προχθές καταθέσαμε στη Βουλή νομοσχέδιο για να ρυθμίσουμε και το θέμα που ανέκυψε για περίπου 1.100.000 συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς είτε δεν είδαν καθόλου αύξηση, είτε είδαν μικρή αύξηση. Έως τις 31 Μαρτίου λοιπόν, θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση από 200 έως 300 ευρώ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, προσωπική διαφορά έχουν 1.112.000 συνταξιούχοι, με αποδοχές κύριας σύνταξης έως 1.600 ευρώ τον μήνα. Από τη στιγμή που δεν είδαν καμία ή ελάχιστη διαφορά μετά τις αυξήσεις του Ιανουαρίου, θα είναι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 200 έως 300 ευρώ. Η ενίσχυση κλιμακώνεται με βάση το ύψος της σύνταξης αλλά και της προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επίδομα 200 ευρώ θα δοθεί σε 158.000 συνταξιούχους. Στα 250 ευρώ θα διαμορφωθεί η ενίσχυση για 394.000 συνταξιούχους ενώ 300 ευρώ θα λάβουν 560.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Πηγή: athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ