Νέα γκάφα από τον Τζο Μπάιντεν – Μπέρδεψε τον Καναδά με την Κίνα

Νέα γκάφα από τον Τζο Μπάιντεν – Μπέρδεψε τον Καναδά με την Κίνα

Η γκάφα του Αμερικανού προέδρου συνέβη στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τζάστιν Τριντό

Μετά τις αλλεπάλληλες τούμπες του και τα περιστατικά «αμνησίας», ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτέθηκε για ακόμη μία φορά καθώς μπέρδεψε σε δημόσιο λόγο του, τον Καναδά με την Κίνα.

«Σήμερα επικροτώ την Κίνα για την ενεργοποίησή της. Συγγνώμη, επικροτώ τον Καναδά. Μιλάω για αυτό που σκέφτομαι για την Κίνα. Αλλά ας μην το συζητήσουμε ακόμα», είπε συγκεκριμένα ο Μπάιντεν.

Η γκάφα του Αμερικανού προέδρου έγινε ενώπιον και του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Οτάβα.

«Δεν αντιμετωπίζω με ελαφρότητα την Κίνα»

Σε ό,τι αφορά την Κίνα, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως δεν έχει εφοδιάσει τη Ρωσία με σημαντικά οπλικά συστήματα για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

«Το ακούω εδώ και τρεις μήνες ότι η Κίνα πρόκειται να παραδώσει σημαντικά όπλα στη Ρωσία», είπε ο Μπάιντεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. «Δεν το έχουν κάνει ακόμη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουν, όμως δεν το έχουν κάνει ακόμη», πρόσθεσε.

«Δεν αντιμετωπίζω με ελαφρότητα την Κίνα, δεν βλέπω με ελαφρότητα τη Ρωσία», συνέχισε, εκτιμώντας όμως ότι οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για την προσέγγιση Μόσχας και Πεκίνου ήταν πιθανότατα «μεγαλοποιημένες».

«Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με το Ιράν»

Επίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε σήμερα από την Οτάβα ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει μια σύγκρουση με το Ιράν, μία ημέρα αφότου διέταξε αεροπορικά πλήγματα στη Συρία, από τα οποία σκοτώθηκαν φιλοϊρανοί μαχητές.

Ο Μπάιντεν τόνισε ωστόσο ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δράσουν «με σθένος» για να προστατεύσουν τους Αμερικανούς πολίτες.

Η επιδρομή στη Συρία διατάχθηκε σε αντίποινα για τον θάνατο ενός Αμερικανού και τον τραυματισμό πέντε στρατιωτών σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Μην αμφιβάλλετε: οι ΗΠΑ δεν (…) επιδιώκουν σύγκρουση με το Ιράν αλλά είναι έτοιμες να ενεργήσουν με σθένος για να προστατεύσουν το λαό τους», είπε ο Μπάιντεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ