Τρομοκρατία: Ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή ο στόχος – Ετοίμαζαν πολύνεκρο χτύπημα

Τρομοκρατία: Ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή ο στόχος – Ετοίμαζαν πολύνεκρο χτύπημα

Το εστιατόριο, που έγινε στόχος των τρομοκρατών, λειτουργούσε και ως εβραϊκή συναγωγή.

Εστιατόριο στου Ψυρρή που βρίσκεται στο κτήριο του Κέντρου Chabad, δηλαδή στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας στην καρδιά της Αθήνας, και λειτουργεί και σαν εβραϊκή συναγωγή, ήταν ο στόχος των δύο αλλοδαπών, που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου το οποίο ετοίμαζε αιματηρές επιθέσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Με σημαία τους μια… φούστα: Το μαύρο του φασισμού στον θεωρητικό της ακροδεξιάς!

Στόχος των τρομοκρατιών ήταν να προκαλέσουν πολύνεκρο χτύπημα, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν και άλλοι στόχοι.

 

Ο συμβολισμός επιλογής του στόχου ίσως να συνδέεται με την περιγραφή που δίνει το ίδιο το εστιατόριο για την φυσιογνωμία του. «Καλωσορίζουμε καθημερινά επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να μάθουν για την Σεφαραδίτικη Εβραϊκή κουλτούρα […] Το Gostijo είναι κάτι παραπάνω από ένα εστιατόριο, είναι μια στάση ζωής και μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι αναζητούν μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Αποκλειστικά και μόνο Κοσέρ πιάτα τα οποία παρασκευάζονται προσεκτικά, με διαλεκτά υλικά, ακολουθώντας παραδοσιακές Σεφαραδίτικες συνταγές οι οποίες δόθηκαν από γενιά σε γενιά ανά τους αιώνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα πακιστανικής καταγωγής που συνελήφθησαν, μπήκαν παράνομα στη χώρα μας από την Ορεστιάδα πριν από πέντε χρόνια, ενώ στη συνέχεια χάνονται τα ίχνη τους.

Όπως αποκάλυψε ο Μαρίνος Αλειφέρης στο Live News, οι δύο συλληφθέντες είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομοεθνή τους σε άλλη χώρα της Ασίας, εκτός  Πακιστάν, από τον οποίο έπαιρναν εντολές και οδηγίες για το χτύπημα που θα γινόταν στην καρδιά της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε έρευνα και σε νησί του Ιονίου, συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο, η οποία σχετίζεται με τους συλληφθέντες.

Τι «αποκάλυψαν» τα κινητά τους

Από τα μέσα Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνταν καθώς είχαν εισέλθει στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, usb και άλλα αντικείμενα, τα οποία και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την έρευνα έγινε γνωστό πως οι δύο Πακιστανοί είχαν επικοινωνία με ομοεθνή τους, που μένει στο Ιράν, και ο οποίος τους έδινε οδηγίες για το πώς θα χτυπήσουν το ισραηλινό εστιατόριο – συναγωγή.

Μάλιστα, οι συλληφθέντες προσπάθησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για συνεργασία της ΕΥΠ με ξένες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστώσουν πού φτάνουν τα «πλοκάμια» της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και τον ρόλο του «εγκεφάλου» που έδινε τις εντολές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ