Διεθνείς οίκοι: Δημοσκοπήσεις και Τέμπη στο μικροσκόπιο των αναλύσεων για τις εθνικές εκλογές

Διεθνείς οίκοι: Δημοσκοπήσεις και Τέμπη στο μικροσκόπιο των αναλύσεων για τις εθνικές εκλογές

Τι αναφέρουν τα reports για το σχηματισμό κυβέρνησης

Ξεψαχνίζουν τις δημοσκοπικές μετρήσεις και τις διαφορές μεταξύ των κομμάτων οι ξένοι επενδυτές οι οποίοι προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι αναλυτές στις εκθέσεις τους καταγράφουν τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μειωθεί σε 3-4 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που καθιστά αβέβαιο το αποτέλεσμα των εκλογών.

Τα Τέμπη

Οι διεθνείς οίκοι αναφερουν ότι η κατάσταση παραμένει ρευστή, όσο φαίνεται όλο και πιο απίθανο κάποιο κόμμα να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία και να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση. Αναφέρονται δε στα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ανατροπή που έφεραν οι πολίτες στις πολιτικές ισορροπίες.

Η ακυβερνησία

Η χώρα έχει μπει σε προεκλογικό χορό και σε αυτόν τον ρυθμό αναγκάζεται να χορέψει και η ελληνική οικονομία.

Η επόμενη ημέρα της 21ης Μαΐου θα απαντήσει στο αν σχηματίζεται κυβέρνηση ή θα υπάρξει δεύτερος και τρίτος γύρος. Μία μακρά αβεβαιότητα θα επηρεάσει το οικονομικό κλίμα και ξυπνούν οι φόβοι για φρένο σε επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Η κύρια ανησυχία εστιάζει στο σενάριο να υπάρξει μακρά ακυβερνησία. Όχι τόσο σε μία αλλαγή της μέχρι τώρα δημοσιονομικής πολιτικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ