ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει ψήφους γιατί προσφέρει… «panem et circenses» στον λαό

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει ψήφους γιατί προσφέρει… «panem et circenses» στον λαό

Ήδη οι δύο γυναίκες που θα αναλάβουν, η μία την υπεράσπιση και, η άλλη την καταδίκη του, έχουν πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια αλά Χόλιγουντ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι οπαδοί του δεν θα τον εγκαταλείψουν ακόμα κι αν πυροβολήσει κάποιον σε δημόσια θέα.

Και παρότι ο έκδηλος ναρκισσισμός του Αμερικανού πρώην προέδρου προειδοποιεί για το μέγεθος της επικινδυνότητας του, στην περίπτωση που κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και ξανά τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2024, οι δημοσκοπήσεις τον ευνοούν καθαρά και αναντίρρητα. Για την ακρίβεια προηγείται με ποσοστό 43% έναντι 31% του Ρον ντε Σάντις.

Ακόμα και η τελευταία νομική… τρικλοποδιά, που την Τρίτη θα τον φέρει ενώπιον του δικαστή, Χουάν Μέρχαν, για να καταθέσει για την περιβόητη υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, για τις ερωτικές συνευρέσεις τους, δεν φαίνεται ότι θα τον ρίξει στα πατώματα.

Καθυστερήσεις και αστειότητες

Αν μάλιστα κάποιος λάβει υπόψη του ότι ο Αμερικανός μεγιστάνας θα παίξει… καθυστερήσεις «σπρώχνοντας» την εκδίκαση της υπόθεσης τον επόμενο χρόνο, δηλαδή στο απόγειο της προεκλογικής εκστρατείας, γίνεται κατανοητό ότι θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της.

Απέναντι της η Σούζαν Χόφινγκερ, εισαγγελέας του γραφείου του περιφερειακού εισαγγελέα του Μανχάταν, από γνωστή νομική οικογένεια της χώρας, που αποκαλείται «το μυαλό» από τους συνεργάτες της και όχι μόνο, το οποίο θα πρέπει να βάλει να δουλέψει… υπερωρίες για να δει πως θα καταδικάσει τον Τραμπ για ένα έγκλημα που η υπεράσπιση του διατείνεται ήδη ότι δεν υφίσταται ούτε στα χαρτιά!

Με αυτά και με αυτά, δεν είναι τυχαίο που το Politico έγραψε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να ευχαριστεί τον εισαγγελέα Άλβιν Μπραγκ, που αποφάσισε να ασκήσει δίωξη εναντίον του, φέρνοντας τον και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Άρτον και θεάματα

Ακόμα και ο ντε Σάντις, που ακολουθεί τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο από το δικό του αφήγημα ότι πρόκειται για μια κατακριτέα  συνομωσία του βαθέος κράτους και των προοδευτικών ελίτ, που θα γυρίσει μπούμερανγκ στους Δημοκρατικούς και τις φιλοδοξίες τους για επανεκλογή τους. 

Σε μια Αμερική των άκρων και στη μέση, ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ο ντε Σάντις τον Τραμπ είναι να δείξει ότι είναι εξίσου συντηρητικός και μαχητικός με εκείνον, αλλά λιγότερο επικίνδυνος στο να προκαλέσει ταραχές εντός των ΗΠΑ και να πολλαπλασιάσει τα προβλήματα στο εξωτερικό τους.

Και αυτό από μόνο του δείχνει, όχι μόνο τη βαθιά πόλωση της αμερικανικής κοινωνίας, αλλά και την ανάγκη των μελών της για «panem et circenses», δηλαδή άρτον και θεάματα, με τον Τραμπ να προσφέρει τα δεύτερα αφειδώς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ