Μπούλινγκ σε μαθητή: Στο Σύλλογο Kαθηγητών οι ανήλικοι δράστες – Τι αναφέρει το Αρσάκειο

Μπούλινγκ σε μαθητή: Στο Σύλλογο Kαθηγητών οι ανήλικοι δράστες – Τι αναφέρει το Αρσάκειο

Πειθαρχικές διαδικασίες από το σύλλογο διδασκόντων του ιδιωτικού σχολείου για τους θύτες. Ερευνα και για ευθύνες εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο για το άγριο περιστατικό μπούλινγκ το οποίο σημειώθηκε μέσα στο χώρο του σχολείου, με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Όπως αναφέρεται, θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών, ενώ ζητήθηκε ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα της Θύρας 7 για τον Μίτσελ (pic)

Η ανακοίνωση του ιδιωτικού σχολείου
Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία-Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία αναφέρεται: «Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων).

Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Δεχόταν συνεχώς μπούλινγκ ο 15χρονος – Τον έδεσαν με πετονιά στο λαιμό
Το αδιανότητο περιστατικό σημειώθηκε στο ιδιωτικό σχολείο της Αττικής, την Παρασκευή.

Έξι μαθητές, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, ακινητοποίησαν αρχικά τον συμμαθητή τους, και στη συνέχεια του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και στο υπόλοιπο το σώμα του. Οι ανήλικοι, κορόιδευαν και έβριζαν χυδαία το θύμα.

Ο 15χρονος μαθητής, όταν οι δράστες βγήκαν από την αίθουσα, έβγαλε την πετονιά από το λαιμό και το σώμα του, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχτηκε από τους έξι ανήλικους.

Όταν επέστρεψε σπίτι του, η μητέρα του είδε τις εκδορές στο λαιμό κι έτσι ο ανήλικος της αποκάλυψε τον «εφιάλτη» που έζησε.

Αμέσως οι γονείς του, το βράδυ της Παρασκευής, κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Το παιδί στην κατάθεσή του, είπε ότι δεχόταν συνεχώς μπούλινγκ από του συμμαθητές του.

Μετά από αναζητήσεις, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου (1/4) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας οι 4 από τους 6 δράστες, τρία αγόρια και το ένα κορίτσι. Και οι 6 κατηγορούνται για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Με εντολή εισαγγελέα οι 4 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ