Γιατροί του Κόσμου: «Δεν μας νοιάζει» – Η νέα καμπάνια για το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας

Γιατροί του Κόσμου: «Δεν μας νοιάζει» – Η νέα καμπάνια για το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας

«Αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, δεν μας νοιάζει. Αυτό που έχει σημασία για τους Γιατρούς του Κόσμου είναι το δικαίωμά τους στη φροντίδα υγείας».

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας, την Παρασκευή 7 Απριλίου, η ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» θέλει να αναδείξουν το ζήτημα της δυσκολίας στην πρόσβαση του συστήματος υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν μας νοιάζει», η ανθρωπιστική οργάνωση ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία για το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως άνθρωποι χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, άστεγοι, εργαζόμενοι στο σεξ, χρήστες ναρκωτικών, άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ «που βρίσκονται σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης και αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια πρόσβασης στο σύστημα υγείας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η οργάνωση.

Το δικαίωμα στη φροντίδα υγείας

«Όλοι έχουν δικαίωμα στη φροντίδα υγείας. Αυτό που μας νοιάζει είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση στην υγεία» τονίζουν οι Γιατροί του Κόσμου και θέτουν ως στόχο της ενημερωτικής εκστρατείας την κατάρριψη των στερεοτύπων που στιγματίζουν αυτές τις κοινωνικές ομάδες.

«Αν είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, δεν μας νοιάζει. Αν βρίσκεται εδώ ή εκεί μακριά, δεν μας νοιάζει. Αν του λένε ότι δίνει άσχημη εικόνα στη πόλη, δεν μας νοιάζει. Δεν μας νοιάζει η εμφάνισή τους, η θρησκεία ή η εθνικότητά τους. Αυτό που έχει σημασία για τους Γιατρούς του Κόσμου είναι το δικαίωμά τους στη φροντίδα υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή της για την καμπάνια η οργάνωση, με στόχο να υπενθυμίσει σε όλους αυτή την «ενίοτε ανησυχητική πραγματικότητα».

Μέσω της εκστρατείας των Γιατρών του Κόσμου τονίζεται πως η υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα για όλους, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή την πολιτική πεποίθηση. Η προάσπιση και η διασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, αποτελεί την κινητήρια αρχή των Γιατρών του Κόσμου από την έναρξη της λειτουργίας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ