Εκλογές 2023: Οι επώνυμοι στη μάχη του «σταυρού» – Με ποια κόμματα βάζουν υποψηφιότητα

Εκλογές 2023: Οι επώνυμοι στη μάχη του «σταυρού» – Με ποια κόμματα βάζουν υποψηφιότητα

Αυτοί είναι οι επώνυμοι που διεκδικούν την ψήφο. Με ποια κόμματα κατεβαίνουν στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Μετράμε πια αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με όλα τα κόμματα να εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

Όπως και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα κόμματα στράφηκαν σε αρκετούς επώνυμους Έλληνες προκειμένου να τους συμπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους.

Διαβάστε επίσης: Ο Μάνταλος έγινε το «βαθύ λαρύγγι» σε μια ιστορία-φωτογραφία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εν τέλει της κυβέρνησης

Στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων θα φιγουράρουν και τα ονόματα αρκετών διάσημων Ελλήνων. Δεν θα λείπουν ούτε από αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα ονόματα δημοσιογράφων, ηθοποιών και αθλητών.

Αυτοί είναι οι επώνυμοι που διεκδικούν την ψήφο στις επερχόμενες εκλογές:

Γιούρκας Σεϊταρίδης – Νέα Δημοκρατία

Με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι υποψήφιος ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004 Γιούρκας Σεϊταρίδης στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δώσει τη μάχη των εκλογών στον νομό Ιωαννίνων.

 

Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, καθώς και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης.   

Με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι ξανά υποψήφια η Νόνη Δούνια, η οποία είναι ήδη βουλευτής Α’ Πειραιώς. 

Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου – ΣΥΡΙΖΑ

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο γνωστός μουσικός Μιθριδάτης, ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν ως μέλος του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια».

Η ανακοίνωση της ένταξής του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023 προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κόμματα για τους χαρακτηρισμούς σε παλαιότερες αναρτήρεις του. Ο Μιθριδάτης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι οι αναρτήσεις του έχουν παρερμηνευτεί και απομονωθεί σκοπίμως.

«Είναι συνηθισμένο στον τρόπο έκφρασής μου και έτσι μιλάω και με τους δικούς μου ανθρώπους. Δεν είναι σε καμία περίπτωση, υποτιμητικά τα υποκοριστικά που βάζω, ή οι καταλήξεις που προσθέτω», είχε αναφέρει ο Μιθριδάτης στο Mega. 

Μάριος Αθανασίου – ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας φωτογραφήθηκε δίπλα στον Μάριο Αθανασίου, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ηθοποιού στις εκλογές 2023. 

«Με το ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται το όραμα για μια κοινωνία, όπως τη φαντάζομαι. Σέβομαι την πολιτική θέση του καθενός και δεν αντιλαμβάνομαι κανένα ως αντίπαλο», είχε γράψει ο Μάριος Αθανασίου στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

Δώρα Τσαμπάζη – ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσιογράφος και σύζυγος του αείμνηστου ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη αποδέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και θα είναι υποψήφια με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αναμένεται να βρίσκεται και η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου.

Διονύσης Τσακνής – ΚΚΕ

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Διονύσης Τσακνής θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. 

Θανάσης Κατερινόπουλος – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, τον οποίο γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις στο «Φως στο Τούνελ» θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Βαγγέλης Σερίφης – ΚΚΕ

Υποψήφιος με το ΚΚΕ ο Βαγγέλης Σερίφης, γνωστός ως (Dj Rico). Η σύζυγός του Κατερίνα Στικούδη είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

«Δεν είναι η πρώτη του φορά που κατεβαίνει στις εκλογές. Εγώ είμαι πάντα δίπλα του, σε ό,τι αποφασίζει, τον στηρίζω σε όλα, καλή επιτυχία», είχε δηλώσει η Κατερίνα Στικούδη όταν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου. 

Υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ και οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιμίδου στην Ανατολική Αττική, Λίλα Καφαντάρη στην Κορινθία και Παύλος Ορκόπουλος στον Νότιο τομέα Αθηνών.  

Σπύρος Μπιμπίλας – ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Υποψήφιος στις εκλογές 2023 και ο Σπύρος Μπιμπίλας με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μέσω της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου.

«Εγώ θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μικρό κόμμα, ήμουν και στις προηγούμενες εκλογές, απλά δεν βγήκαμε στις προηγούμενες εκλογές», είχε σημειώσει ο ηθοποιός. 

Βασίλης Τσιάρτας – ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Βασίλης Τσιάρτας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με το κόμμα Εθνική Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου και Φάηλου Κρανηδιώτη.

Η ανακοίνωση για την υποψηφιότητά του στις εκλογές 2023 προκάλεσε αναστάτωση στο στενό του περιβάλλον. Η οικογένειά του αντέδρασε, με τη μητέρα του και την αδερφή του να διαχωρίζουν τη θέση τους και να εκφράζουν την αντίθεσή τους. 

«∆εν συµφωνούµε µε τις απόψεις του, τόσο εγώ όσο και η µητέρα µου, τόσο του ίδιου όσο και αυτού του κόµµατος. Αλλά και γενικώς µε όλη αυτή τη συµπεριφορά που έχει ο Βασίλης. ∆εν τον αναγνωρίζουµε και εµείς», είχε δηλώσει στη Secret η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ