Εκλογές στην Τουρκία: Νέα ανατροπή στις δημοσκοπήσεις

Εκλογές στην Τουρκία: Νέα ανατροπή στις δημοσκοπήσεις

Οι εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν και οι δημοσκοπήσεις φαίνονται κατά του Ερντογάν και υπέρ του ΑΚΡ.

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές της 14ης Μαϊου, ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να χάνει έδαφος έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευνοείται, καθώς τον στηρίζει, τόσο η ομάδα των έξι, όσο και το φιλοκουρδικό κόμμα που δεν έχει δικό του υποψήφιο. Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να χάνει, τόσο λόγω της διαχείρισης των σεισμών, όσο και για την οικονομία που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Οι νέες σφυγμομετρήσεις που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας δείχνουν το εξής παράδοξο. Την ώρα που ο Ερντογάν βγαίνει δεύτερος έναντι του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, το κόμμα του καταγράφει ένα ευρύ προβάδισμα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ έχει αρκετές πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Γκρίζους Λύκους, που από ότι φαίνεται συγκρατούν την ισχύ τους, καταγράφοντας όμως μικρές απώλειες.

Πρώτο το ΑΚΡ στις δημοσκοπήσεις

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας φαίνεται να προηγείται με σημαντική διαφορά στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol.

Σε έρευνα που έγινε από τις 1 έως τις 3 Απριλίου, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΑΚΡ: 35%

Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό κόμμα: 21,7%

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ