Ρωσία: Η ερώτηση που φοβούνται οι Ρώσοι που ταξιδεύουν είναι από πού κατάγονται

Ρωσία: Η ερώτηση που φοβούνται οι Ρώσοι που ταξιδεύουν είναι από πού κατάγονται

Στα σκαριά βρίσκεται η νέα ταινία του Χόλιγουντ με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ και θα είναι σχετική με τη Formula 1.

Μπορεί τον προηγούμενο χρόνο, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, να έγινε πιο δύσκολο και πιο ακριβό για τους Ρώσους να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, για πολλούς, αυτή ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Όπως εξηγούν, το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας ήταν όταν τους ρωτούσαν από πού είναι και η δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίστηκαν εξαιτίας του ότι ήταν πολίτες της χώρας η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Τι έχει αλλάξει για τους Ρώσους

Η Τζούλια Αζάροβα, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, είπε στο CNBC ότι έφυγε από τη Ρωσία πριν από έναν χρόνο. Ξεκίνησε από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη μετά την εισβολή στην Ουκρανία, για να εγκατασταθεί τελικά στη Λιθουανία. «Έπρεπε να φύγω από τη χώρα μου γιατί κινδύνευα με φυλάκιση. Έπρεπε να μαζέψουμε τα πράγματά μας σε μια μέρα και να φύγουμε», εξήγησε.

Από τότε, έχει πάει δύο φορές στη Λετονία, αλλά δεν μπορεί να πάει στην Ουκρανία, όπου έχει συγγενείς. Οι ρώσοι φίλοι της αντιμετώπισαν δυσκολία να εισέλθουν στην Πολωνία, ενώ οι συνάδελφοί της δεν μπόρεσαν να πάνε στη Γεωργία, πιθανότατα σε ένδειξη πίστης στον Πούτιν, σύμφωνα με την ίδια. Η Άννα, από την άλλη, –η οποία ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό της όνομα φοβούμενη  «απρόβλεπτες συνέπειες»- έχει το αντίθετο πρόβλημα. Είπε ότι βρίσκεται στη Μόσχα και δεν ξέρει πότε θα φύγει ξανά από τη Ρωσία.

«Κανονικά, επισκεπτόμουν μία έως δύο χώρες το χρόνο», είπε. Αλλά τώρα «το να ταξιδέψεις κάπου στο εξωτερικό μοιάζει αδιανόητο και αδύνατο». Τα ταξίδια, ειδικά τα αεροπορικά εισιτήρια, είναι πολύ ακριβά, ανέφερε, ενώ «οι ρωσικές πιστωτικές κάρτες μπλοκάρονται σχεδόν παντού και η αγορά συναλλάγματος στη Ρωσία είναι πολύ δύσκολη». Όσο για το πότε σκοπεύει να φύγει ξανά στο εξωτερικό: «Μάλλον όταν τελειώσει ο πόλεμος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ