Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων – Πως θα είναι οι νέες (pics, vid)

Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων – Πως θα είναι οι νέες (pics, vid)

Η αντικατάσταση των παραδοσιακών πινακίδων κυκλοφορίας με digital «πλάκες» ξεκινά από την Καλιφόρνια και προετοιμάζει το έδαφος για την εξάπλωση της συγκεκριμένης κίνησης και στην Ευρώπη.

Σε μια νέα ψηφιακή εποχή θα εισέλθει ο κλάδος μεταφορών στην Καλιφόρνια της Αμερικής, η οποία πλέον θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους οχημάτων να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές πινακίδες κυκλοφορίας με… τάμπλετ τα οποία επί της ουσίας θα απεικονίζουν τον αριθμό κυκλοφορίας με ψηφιακή μορφή πλέον.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη σοκ της Βίκυς Σταυροπούλου για τον Αλέξη Γεωργούλη: «Αλεξάκη μου, σ’ αγαπούσα, σ’ αγαπώ, θα σ’ αγαπώ» (pic, vid)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βήμα για τη χρήση των «ηλεκτρονικών πινακίδων» στην Καλιφόρνια είχε ξεκινήσει δέκα χρόνια νωρίτερα (το 2013 συγκεκριμένα), με την χρήση τους να επιτρέπεται ωστόσο πέντε χρόνια νωρίτερα (το 2018), σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων όμως.

Πιο αναλυτικά έως τις μέρες μας, ο αριθμός των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν ψηφιακές πινακίδες περιοριζόταν σε μόλις 0,5% (περίπου 175.000 οχήματα) από το σύνολο των οχημάτων που κυκλοφορούσαν.

Προσφάτως όμως, εγκρίθηκε νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει τη χρήση των ψηφιακών πινακίδων σε όλα τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί στην Καλιφόρνια με τον αριθμό τους να είναι γύρω στα 40 εκατομμύρια.

ο Neville Boston, συνιδρυτής της εταιρείας Reviver η οποία κατασκευάζει τις συγκεκριμένες πινακίδες υψηλής τεχνολογίας δήλωσε σχετικά: «Είναι γνωστό ότι οι κάτοικοι της Καλιφόρνια είναι από τους πρώτους που ` αγκαλιάζουν» τις αναδυόμενες καινοτόμες τεχνολογίες. Χαιρετίζουμε όλες τις νέες ευκαιρίες που μας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής μας».

Υπό την ονομασία, «RPlate», , οι νέας γενιάς πινακίδες είναι πολλά περισσότερα από μια ψηφιακή «πλάκα».

Όπως αναφέρει η Reviver, τα νέα προϊόντα, τα οποία αντικαθιστούν τις παραδοσιακές πινακίδες, διευρύνουν την γκάμα δυνατότητων που προσφέρουν στους ιδιοκτήτες των οχημάτων.

Μέσω μίας σχετικής εφαρμογής (app) στο smartphone ο οι ιδιοκτήτες έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες -μεταξύ άλλων – για την τοποθεσία του οχήματος, τον αριθμό πλαισίου του (VIN) αλλά και σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την προστασία του οχήματος, όπως είναι η δυνατότητα αναφοράς πως το όχημα κλάπηκε.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις ψηφιακής πινακίδας, οι οποίες προσφέρονται με συνδρομητικά προγραμμάτα.

Η πρώτη λειτουργεί με μπαταρία που αντικαθίσταται κάθε 5 χρόνια και η μηνιαία συνδρομή είναι στα 19,95 δολάρια, ενώ το δεύτερο πρόγραμμα κοστίζει 24,95 ευρώ και αφορά σε ενσύρματη πινακίδα που μέχρι τώρα προσφέρεται κατά αποκλειστικότητα εμπορικών επιχειρήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ