Nέα πολιτική ήττα Μέι με αιχμή το Brexit

Nέα πολιτική ήττα Μέι με αιχμή το Brexit

Νέα ήττα της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Λόρδων, σχετικά με τις αρμοδιότητες των νομοθετικών σωμάτων για την τελική συμφωνία επί του Brexit. Το άνω σώμα της βρετανικής βουλής αποφάσισε ότι το κοινοβούλιο έχει αρμοδιότητα τόσο να τροποποιήσει, αλλά και να μπλοκάρει την τελική συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. […]

Νέα ήττα της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι στη Βουλή των Λόρδων, σχετικά με τις αρμοδιότητες των νομοθετικών σωμάτων για την τελική συμφωνία επί του Brexit.

Το άνω σώμα της βρετανικής βουλής αποφάσισε ότι το κοινοβούλιο έχει αρμοδιότητα τόσο να τροποποιήσει, αλλά και να μπλοκάρει την τελική συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση ελήφθη με 335 ψήφους υπέρ και 244 κατά.

Το κάτω σώμα του κοινοβουλίου, η Βουλή των Κοινοτήτων, στο οποίο το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι μαζί με τους δεξιούς Βορειοϊρλανδούς του DUP διατηρούν μικρή πλειοψηφία, μπορεί να ανατρέψει την απόφαση της Βουλής των Λόρδων. Ωστόσο η απόφαση αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα στο πολιτικό κύρος της βρετανικής κυβέρνησης.

house-of-lords


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ