Εκλογές 2023: Πώς ψήφισαν οι Έλληνες στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και το Βέλγιο

Εκλογές 2023: Πώς ψήφισαν οι Έλληνες στην Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και το Βέλγιο

Οι 22.825 Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού προσήλθαν στις κάλπες, σήμερα Σάββατο, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στην ελληνική επικράτεια.

Με μεγάλη προέλευση και απολύτως ομαλά ψήφισαν Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για πρώτη φορά στις εκλογές 2023 σε μια ιστορική στιγμή.

Οι 22.825 Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού προσήλθαν στις κάλπες, σήμερα Σάββατο, μία ημέρα πριν από τις εκλογές στην ελληνική επικράτεια, από τις 07:00 έως τις 19:00 τοπική ώρα.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στα 99 εκλογικά τμήματα που συστάθηκαν σε 85 πόλεις 35 χωρών ανά την υφήλιο και ειδικότερα, σε κτίρια πρεσβειών και προξενείων των ελληνικών αρχών, γραφεία ιερών ναών της ελληνορθόδοξης εκκλησίας και κτίρια ή καταστήματα ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων ή άλλων ελληνικών οργανώσεων.

«Απολύτως ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν οι εκλογές στα τρία εκλογικά τμήματα της Ιταλίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρέσβης Ελένη Σουρανή

Για να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους, στην Ιταλία γράφτηκαν στους εκλογικούς καταλόγους 373 συμπατριώτες μας. Στήθηκαν τρία εκλογικά τμήματα, στην πρεσβεία μας στην Ρώμη, στην Ελληνική Κοινότητα του Μιλάνου και στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών της Βενετίας. Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η πρέσβης της χώρας μας στην Ιταλία Ελένη Σουρανή, υπογράμμισε:

«Απολύτως ομαλά και με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν οι εκλογές στα τρία εκλογικά τμήματα της Ιταλίας. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας, οι συμπατριώτες μας ταξίδεψαν από όλη την Ιταλία σε Ρώμη, Μιλάνο και Βενετία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Ενδεικτική της λαχτάρας των συμπολιτών μας να ψηφίσουν είναι το γεγονός ότι είχαμε προσέλευση ακόμη από τη Σικελία και την Απουλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ