Ερντογάν: «Με μισεί η Δύση γιατί απελευθέρωσα την Αγία Σοφία»

Ερντογάν: «Με μισεί η Δύση γιατί απελευθέρωσα την Αγία Σοφία»

«Εύκολο σαν να τρώμε στραγάλια και πασατέμπο να ναυπηγούμε φρεγάτες και υποβρύχια», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του.

Το «χαρτί» της Αγίας Σοφίας μετά από εκείνο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης αρχίζει να παίζει ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβαίνοντας σε ένα νέο νεοοθωμανικό και προκλητικό παραλήρημα. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στη Δύση, φορώντας τον «μανδύα» του αντιιμπεριαλιστή.

Ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει να οραματίζεται τον εαυτό του σαν τον σουλτάνο Μωάμεθ Β΄ τον Πορθητή και να φαντασιώνεται ότι θα ξαναμπεί σαν «κατακτητής» στην Αγία Σοφία, παρουσιαζόμενος ως «ελευθερωτής».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης ο Ερντογάν ανέφερε πως ένας λόγος που τον «μισεί» η Δύση είναι επειδή «απελευθέρωσε» την Αγία Σοφία», αλλά και επειδή όπως υποστηρίζει έκανε βήματα στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

«Όσο ο λαός στέκεται δίπλα μας εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για μένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους ‘να φύγει ο Ερντογάν’. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφία. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγιά Σοφία. Με τα βήματα τα οποία κάναμε στην αμυντική βιομηχανία θεωρείτε πως θα μας λένε καλωσορίσατε;», ανέφερε αρχικά σε συνέντευξή του στο τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT.

«Εύκολο σαν να τρώμε στραγάλια και πασατέμπο να ναυπηγούμε φρεγάτες και υποβρύχια»

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτντογάν οραματιζόταν να γιορτάσει μαζί την άλωση της Κωνσταντινούπολης με τη νίκη στις εκλογές που θα τον κρατήσει για 25 χρόνια στην εξουσία. «Δεν μπορούμε να συνεχίσομε στον δρόμο της ευφορία της νίκης. Ας ολοκληρώσουμε ότι ξεκινήσαμε στις 14 Μαΐου, στις 28 του μηνός. Ελπίζω ότι στις 29 Μαΐου θα γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την άλωση της Κωνσταντινούπολης», είχε πει χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ