Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Ποιοι θα στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία για ένα μήνα

Ορκίζεται πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Ποιοι θα στελεχώσουν τα κρίσιμα υπουργεία για ένα μήνα

Όπως έγραψε το in αναμένονται, επίσημες τελετές παράδοσης.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σήμερα Πέμπτη, 25 Μαΐου και ώρα 16:00, θα ορκισθεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Χθες η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον κ. Σαρμά, στον οποίο ανέθεσε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη του Συντάγματος.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό, Ι. Σαρμά, πολλές είναι οι φήμες που ακούγονται για τους νέους υπουργούς.Οι πληροφορίες του in αναφέρουν στο μεταξύ ότι υπάρχουν και κάποια πρόσωπα που δεν πρόκειται να αλλάξουν έδρα. Αυτά είναι όλοι οι γενικοί γραμματείς και οι υπηρεσιακοί γραμματείς αλλά επιπλέον και κάποιοι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι.

Αλλωστε, «οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης, είναι έτοιμοι να παράσχουν στους υπηρεσιακούς πλήρη ενημέρωση», όπως είπε ο Μητσοτάκης στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι επικρατέστεροι υπουργοί

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, και δη στο υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί υπουργός ο πρέσβης ε.τ Βασίλης Κασκαρέλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ