Ποιοι υποψήφιοι βουλευτές περιμένουν (με αγωνία) τις δεύτερες κάλπες

Ποιοι υποψήφιοι βουλευτές περιμένουν (με αγωνία) τις δεύτερες κάλπες

Πρωτίστως λόγω του εκλογικού νόμου, περισσότερες από 25 έδρες μπορεί στις 25 Ιουνίου να αλλάξουν χέρια

Είσοδοι, έξοδοι, «καραμπόλες» και αγωνία περιμένει τους υποψήφιους βουλευτές στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου, μιας και η κατανομή των εδρών θα γίνει με το νέο εκλογικό σύστημα, της ενισχυμένης αναλογικής με κλιμακωτό μπόνους. Αυτό σημαίνει ότι η σύνθεση της επόμενης Βουλής αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που προέκυψε από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, με το πρώτο κόμμα να ευνοείται σημαντικά σε σχέση με αυτά της αντιπολίτευσης.

Κι άρα κάποιοι που δεν ορκίστηκαν τον Μάιο έχουν βάσιμες πιθανότητες να γιορτάσουν την εκλογή τους στους 300 στις 25 Ιουνίου, όπως, για παράδειγμα, ο βετεράνος της Β’ Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης, ο Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα και η Φωτεινή Αραμπατζή στις Σέρρες. Παίρνοντας τη θέση άλλων που θα έχουν, τουλάχιστον, να θυμούνται τον καιρό που είχαν γίνει βουλευτές… για μια μέρα.

Ενδεικτικά, αν εφαρμοζόταν η κατανομή του νέου εκλογικού συστήματος στα ποσοστά που προέκυψαν από τις εκλογές της 21η Μαΐου, θα προέκυπταν αλλαγές σε 20 περιφέρειες, με τη ΝΔ να αποσπά περί τις 25 έδρες από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση.

Β’ Πειραιά. Η ΝΔ μπορεί να εξασφαλίσει δυο επιπλέον έδρες και να εκλεγούν οι Γιάννης Τραγάκης και Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχανε την έδρα του ο Γιάννης Ραγκούσης και από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ