Ντόναλντ Τραμπ: Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ξανά –  Μήπως ήρθε το πολιτικό τέλος του;

Ντόναλντ Τραμπ: Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ξανά – Μήπως ήρθε το πολιτικό τέλος του;

Οι νέες κατηγορίες δεν εμποδίζουν τον Τραμπ να διεκδικήσει την προεδρία το 2024.

Μια του… ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή του μέρα.

Αυτή για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι η σημερινή, οπότε ενημερώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι του ασκείται δίωξη για ομοσπονδιακά αδικήματα, που υπάγονται στο νόμο περί κατασκοπείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στον πρώην πρόεδρο και επίδοξο υποψήφιο ξανά, αφορούν την παραποίηση άκρως ακατάλληλων εγγράφων, την απόκρυψη στοιχείων από ομοσπονδιακές αρχές, την παρακώληση των ερευνών και την παράνομη  κατοχή άκρως απόρρητων στοιχείων εθνικής ασφαλείας που είχε στοιβάξει στην έπαυλη του στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και αρνούνταν να παραδώσει στην αστυνομία.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι οι κατηγορίες που ίσως φρενάρουν τα σχέδια του για επανακατάκτηση του Λευκού Οίκου, είναι αυτές που του εξασφάλισαν το προεδρικό αξίωμα την πρώτη φορά, όταν τις έστρεψε εναντίον της τότε αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον καταγγέλλοντας αυτήν δημόσια, επειδή είχε χρησιμοποιήσει έναν ιδιωτικό διακομιστή email αντί για έναν σοβαρό κυβερνητικό.

Η ώρα της κρίσης

Σχολιάζοντας σχετικά το Αl Jazeera, έγραψε ότι «ήρθε η ώρα της κρίσης για τον Τραμπ, αφού πρώτα καταπάτησε κάθε ηθικό και νομικό κανόνα στο κυνήγι των δύο βασικών στόχων της μίζερης ζωής του: των χρημάτων και της φήμης».

Ο τροχός έχει γυρίσει. Το ασύλληπτο έγινε πραγματικότητα. Ο Τραμπ στήνεται στον τοίχο και θα πάρει ότι του αξίζει. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για την πληρωμή μιας πορνοστάρ, όπως η Στόρμι Ντάνι Ντάνιελς, για την εξασφάλιση της σιωπή της όσον αφορά τις σεξουαλικές τους περιπτύξεις, ένα κατηγορητήριο που συνέταξε μόνος του ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης.

Το δεύτερο κατηγορητήριο ασκείται από ομοσπονδιακό εισαγγελέα, που εκπροσωπεί το αμερικανικό έθνος στο σύνολό του, το πρώτο στην αμερικανική ιστορία εναντίον ενός πρώην προέδρου και αφορά τα μυστικά του έθνους.

Ο Τραμπ, φυσικά, το αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τα πάντα, δηλαδή το δημοσιοποίησε πρώτος στο Διαδίκτυο σε ιστοσελίδα που παρακολουθούν ανελλιπώς οι οπαδοί του, κάνοντας λόγο για μια ευθεία επίθεση εναντίον του με πολιτικά κίνητρα. Αυτή τη φορά όμως ο πανικός ήταν ευδιάκριτος στα λόγια του.

Τρίτη και… άτυχη

Γιατί μπορεί και αυτή η νομική περιπέτεια να μην εμποδίσει την υποψηφιότητα του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος με το βλέμμα στην προεδρία ξανά, ωστόσο τον αποσυντονίζει από τον μεγάλο στόχο και τον κάνει και πάλι πρωταγωνιστή στα μέσα ενημέρωσης για λάθος λόγο.

Αν μάλιστα αργότερα μέσα στο καλοκαίρι του αποδοθούν κατηγορίες και για τις γκανγκστερικές πρακτικές με τις οποίες προσπάθησε να πιέσει τους Ρεπουμπλικάνους να «βρουν» τις 11.000 ψήφους, που θα ανέτρεπαν το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020 υπέρ του, περίπου δεν θα έχει χρόνο για να ασχοληθεί με την προεκλογική του εκστρατεία.

Και μπορεί την πρώτη φορά η δριμεία στοχοποίηση του, όπως παρουσίασε την υπόθεση με την Στόρμι Ντάνιελς, να αύξησε τα ποσοστά της δημοτικότητας του, αυτή τη φορά όμως οι κατηγορίες δεν είναι ροζ, δεν έχουν σεξουαλικό περιεχόμενο, είναι σοβαρές και κάνουν λόγο για κατασκοπεία.

Επίσης το γεγονός ότι δύο δικηγόροι, που εκπροσωπούσαν τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο σε αυτή την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, ο Τζον Ρόουλι και ο Τζιμ Τράστι, υπέβαλαν την παραίτηση τους, την ώρα που ο στενός συνεργάτης του, Γουόλ Νόουτα, παραπέμφθηκε επίσης, δείχνει ότι ο κλοιός γύρω του στενεύει.

Αν, μάλιστα, συνυπολογιστεί το γεγονός ότι οι υποψήφιοι για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος πληθαίνουν, μάλλον δείχνουν ότι μια του… ψεύτη, δύο του ψεύτη, τρεις και το πολιτικό του τέλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ