Μήνυμα Ισραήλ σε Ιράν: «Ότι όπλο και να φτιάξετε, εμείς έχουμε καλύτερη απάντηση»

Μήνυμα Ισραήλ σε Ιράν: «Ότι όπλο και να φτιάξετε, εμείς έχουμε καλύτερη απάντηση»

«Ακούω τους εχθρούς μας να καυχώνται για τα όπλα που αναπτύσσουν. Για οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη, έχουμε μια ακόμη καλύτερη απάντηση», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant την Τρίτη 9 Ιουνίου σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματικούς των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Αποδέκτης αυτών των δηλώσεων δεν ήταν άλλος από το Ιράν, το οποίο προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε ότι δημιούργησε τον πρώτο κατευθυνόμενο υπερηχητικό πύραυλο «Fattah», που είναι αποκλειστικά προϊόν της ιρανικής αμυντικής βιομηχανίας.

Το νέο όπλο παρουσίασε ο στρατηγός Amir Ali Hajizadeh κομπάζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα σύστημα που να μπορεί να ανταγωνιστεί ή να αντιμετωπίσει τον πύραυλο». Η ταχύτητα και η ικανότητα ελιγμών εν πτήσει των υπερηχητικών πυραύλων καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο να αναχαιτιστούν από τα συστήματα πυραυλικής άμυνας.

Ο Hajizadeh ισχυρίστηκε ότι ο νέος του βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να πετά 13 έως 15 φορές την ταχύτητα του ήχου και έχει βεληνεκές 1.400 χλμ.. Ο πύραυλος έχει δύο στάδια που τροφοδοτούνται από στερεό καύσιμο, με τα ακροφύσια ώθησης του δεύτερου σταδίου να του επιτρέπουν να κάνει ελιγμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ωστόσο, το Ισραήλ απάντησε πως έχει τρόπους να αντιμετωπίσει τα όπλα του Ιράν «είτε στην ξηρά, είτε στον αέρα, είτε στη θαλάσσια αρένα, συμπεριλαμβανομένων τόσο των αμυντικών όσο και των επιθετικών μέσων» όπως είπε ο Gallant.

Τι λένε οι εμπειρογνώμονες;

Σύμφωνα με τον ειδικό εμπειρογνώμονα και συνεργάτη του αμερικανικού Ιδρύματος για την Υπεράσπιση των Δημοκρατιών (FDD) Behnam Ben Taleblu «η σύνεση υπαγορεύει προσοχή κατά την αξιολόγηση του υπερηχητικού ισχυρισμού του Ιράν. Αλλά υπαγορεύει επίσης να μην απορρίπτονται εντελώς οι ισχυρισμοί του Ιράν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ