Το Παρίσι ανοίγει τη συζήτηση περί συμβίωσης των πολιτών με τους αρουραίους – «Είναι παρόντες στην πόλη»

Το Παρίσι ανοίγει τη συζήτηση περί συμβίωσης των πολιτών με τους αρουραίους – «Είναι παρόντες στην πόλη»

Η αντιδήμαρχος Παρισιού ξεκαθάρισε πως δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα εάν οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με τους αρουραίους, προσπαθούν να απαντήσουν οι δήμαρχοι των περιοχών στο Παρίσι. Η γαλλική πρωτεύουσα, όπως πολλές μητροπόλεις, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τα τρωκτικά.

Διαβάστε επίσης: ΕΟΔΥ: Ο 7χρονος ήταν ο έκτος θάνατος φέτος από στρεπτόκοκκο ομάδας Α

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo σχηματίζει μια επιτροπή για να μελετήσει τη «συγκατοίκηση» δηλαδή σε ποιο βαθμό μπορούν να συμβιώσουν άνθρωποι και τρωκτικά αποκάλυψε η αντιδήμαρχος της πόλης, Anne Souyris, αρμόδια για τη δημόσια υγεία, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το μέλος του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Geoffroy Boulard είχε καλέσει την κυβέρνηση της πόλης να σχεδιάσει ένα πιο φιλόδοξο σχέδιο κατά του πολλαπλασιασμού των αρουραίων σε δημόσιους χώρους.

Έχει επικρίνει στο παρελθόν την Hidalgo, ότι δεν έκανε αρκετά για να εξαφανίσει τους αρουραίους από το Παρίσι, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια απεργιών νωρίτερα φέτος που είδαν τα σκουπίδια να συσσωρεύονται σε όλη την πόλη.

«Η παρουσία αρουραίων στην επιφάνεια είναι επιβλαβής για την ποιότητα ζωής των Παριζιάνων», είπε ο Boulard.

Project Armagedon

Ο Boulard αναφέρθηκε στο Project Armageddon. Στόχος του είναι να βοηθήσει την πόλη στη διαχείριση του πληθυσμού των αρουραίων και να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις κατά των αρουραίων για να βοηθήσει τους Παριζιάνους να ζουν καλύτερα μαζί τους.

Η μελέτη χρηματοδοτείται από τη γαλλική κυβέρνηση, αν και η πόλη του Παρισιού είναι συνέταιρος στο έργο.

Η Souyris εξήγησε ότι αυτό που μελετήθηκε ήταν σε ποιο βαθμό οι άνθρωποι και οι αρουραίοι μπορούν να ζήσουν μαζί με τρόπο που να είναι «ο πιο αποτελεσματικός και ταυτόχρονα να διασφαλίζει ότι δεν είναι αφόρητο για τους Παριζιάνους».

Ενώ οι αρουραίοι μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, η αντιδήμαρχος είπε ότι οι συγκεκριμένοι που συζητιούνται δεν είναι οι ίδιοι μαύροι αρουραίοι που μπορούν να μεταφέρουν πανώλη, αλλά άλλοι τύποι αρουραίων που μεταφέρουν ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση, μια βακτηριακή ασθένεια.

Η Souyris τόνισε επίσης ορισμένες από τις ενέργειες που έλαβε η πόλη ως μέρος του σχεδίου της για την καταπολέμηση των αρουραίων το 2017, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης σε χιλιάδες νέους κάδους σκουπιδιών για να «κάνουν τους αρουραίους να πάνε πίσω στο υπόγειο».

Η Souyris έγραψε αργότερα στο Twitter ότι οι αρουραίοι του Παρισιού δεν αποτελούν «σημαντικό» κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πρόσθεσε ότι ζητούσε από το Γαλλικό Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας να σταθμίσει τη συζήτηση.

«Χρειαζόμαστε επιστημονικές συμβουλές, όχι πολιτικά δελτία τύπου» επισήμανε.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Paris Animaux Zoopolis χαιρέτισε την κίνηση της πόλης.

«Οι αρουραίοι είναι παρόντες στο Παρίσι, όπως και σε όλες τις μεγάλες γαλλικές πόλεις, οπότε αναγκαστικά τίθεται το ζήτημα της συγκατοίκησης», ανέφερε μια δήλωση της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ