Ναυάγιο στην Πύλο: «Το σκάφος ήταν σε κίνδυνο-Έπρεπε να δράσει άμεσα η Πολιτεία» λέει ναύαρχος εν αποστρατεία

Ναυάγιο στην Πύλο: «Το σκάφος ήταν σε κίνδυνο-Έπρεπε να δράσει άμεσα η Πολιτεία» λέει ναύαρχος εν αποστρατεία

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού και διεθνής πραγματογνώμονας Νίκος Σπανός τόνισε ότι το λιμενικό θα έπρεπε να επέμβει σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν υπήρχε άρνηση διάσωσης από τους επιβαίνοντες του «πλωτού νεκροταφείου».

Τα αίτια της τραγωδίας που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου με 78 νεκρούς πρόσφυγες αναζητούν οι αρμόδιες Αρχές, οι οποίες επιχειρούν να απαντήσουν στο ερώτημα, τι προκάλεσε το ναυάγιο.

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευαγγελο Τουρνά, «η συνδρομή αιτείται από τον πλοίαρχο. Παρόλα αυτά, επειδή είδαμε ότι το πλοίο είναι υπερφορτωμένο και είδαμε ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος, δεν το αφήσαμε. Δεσμεύσαμε παραπλέοντα και κρατήσαμε δυνάμεις κοντά του».

Θα έπρεπε να επέμβει σε κάθε περίπτωση

Μιλώντας στην ΕΡΤ όμως ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Λιμενικού και διεθνής πραγματογνώμονας Νίκος Σπανός τόνισε ότι το λιμενικό θα έπρεπε να επέμβει σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν υπήρχε άρνηση διάσωσης από τους επιβαίνοντες του «πλωτού νεκροταφείου».

«Το πλοίο ήταν ένα πλωτό νεκροταφείο, σκάφος πολύ παλιό χωρίς καθόλου πιστοποιητικά και έσυρε στον θάνατο δεν ξέρουμε πόσους ανθρώπους. Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσοι έχασαν τη ζωή τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι διακινητές τους βάζουν σε τόσο παλιά σκάφη γιατί δεν τα χρειάζονται και γι’ αυτό αθώοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. «Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία με πάρα πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ