Δίωξη Τραμπ: Στα κάγκελα οι Δημοκρατικοί με τη στρατηγική Μπάιντεν

Δίωξη Τραμπ: Στα κάγκελα οι Δημοκρατικοί με τη στρατηγική Μπάιντεν

Μετά τη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ, πολλοί Δημοκρατικοί εκδηλώνουν την οργή τους για τη στρατηγική της «σιωπής» του Τζο Μπάιντεν, που για πολλούς μπορεί να αποβεί μοιραία ενόψει των εκλογών του 2024.

Έχοντας ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχεθεί να ενισχύσει την ανεξαρτησία του υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο διαρκεί ο δικαστικός αγώνας του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε μια αυστηρή «γραμμή σιωπής», αποφεύγοντας να σχολιάσει και εμπλακεί στα νομικά μπλεξίματα του Τραμπ.

«Η πανάρχαια σοφία στην πολιτική είναι να μην παρεμποδίζεις τον αντίπαλό σου να ανασηκώνεται», είπε στο NBC ο Τζαμάλ Σίμονς, πρώην διευθυντής επικοινωνίας της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Η στρατηγική Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν έδωσε εντολή στο επιτελείο του στον Λευκό Οίκο, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, να μην αναφέρει τίποτα το δημοκρατικό στρατόπεδο δημοσίως για τα νομικά προβλήματα του Τραμπ, ώστε να αποφύγουν να σχηματιστεί η εντύπωση ότι κάνει κατάχρηση της εξουσίας για πολιτικό όφελος.

Έτσι, το φιρμάνι του Μπάιντεν απαιτεί η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, τα μέλη του Κογκρέσου και φυσικά το προσωπικό του Λευκού Οίκου, να σιωπούν. «Δεν σχολιάζουμε. Σεβόμαστε την ανεξαρτησία του Υπουργείου Δικαιοσύνης», είπε στο NBC στέλεχος του Λευκού Οίκου, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του NBC, ο Μπάιντεν ίσως να ποντάρει στο γεγονός ότι οι ψηφοφόροι έχουν βαρεθεί να ακούν για τον Τραμπ. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Engagious, στη Βόρεια Καρολίνα, η οποία το 2020 επέλεξε Μπάιντεν, «υπάρχει απλώς μια εξάντληση με τον Τραμπ και όλες τις ταλαιπωρίες του», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Ριτς Ταου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ