Το πιο ακριβοπληρωμένο «συγνώμη» στην Ιστορία μαγειρεύεται στις ΗΠΑ – Αποζημιώσεις 800 δισ. δολαρίων για τη δουλεία

Το πιο ακριβοπληρωμένο «συγνώμη» στην Ιστορία μαγειρεύεται στις ΗΠΑ – Αποζημιώσεις 800 δισ. δολαρίων για τη δουλεία

Σύμφωνα με τη Washington Post, αντιπροσωπεύει τη πιο σαρωτική προσπάθεια μέχρι σήμερα για να αποζημιωθούν οι Μαύροι Αμερικανοί για τους αιώνες ρατσιστικών πολιτικών.

Την πιο ακριβοπληρωμένη και ίσως πιο περίπλοκη «συγνώμη» προετοιμάζει η Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ στους απογόνους των εκατοντάδων χιλιάδων μαύρων, που υπέφεραν υπό το δουλοκτητικό καθεστώς του παρελθόντως.

Οι «Τελικές Συστάσεις της Task Force για τη μελέτη και την διατύπωση προτάσεων αποκατάστασης των Αφροαμερικανών» είναι ένα αδιανόητα πολύπλοκο εγχείρημα που περιέχεται στο προσχέδιο 500 σελίδων μιας έκθεσης που ετοίμασε ειδική ομάδα, η οποία θα υποβληθεί στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνιας στις 2 Ιουλίου.

Η περιπλοκότητα του έγκειται στο γεγονός ότι έπρεπε, ουσιαστικά, να ποσοτικοποιηθεί και να υπολογιστεί ο πόνος που βίωσαν τόσοι άνθρωποι στο παρελθόν. «Προσπαθώντας να βάλει ένα οικονομικό τίμημα σε ιστορικά λάθη, η Καλιφόρνια επιβάλλει απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν μπορούν να εξαχθούν με καθαρές εξισώσεις» γράφει η Karen Breslau για το Bloomberg.

Ισούται με τον αμυντικό προϋπολογισμό της υπερδύναμης

Η ομάδα που ανέλαβε να κάνει εκτίμηση των επανορθώσεων υπέβαλε τις προτάσεις και πλέον εναπόκειται στο νομοθετικό σώμα της Πολιτείας να υιοθετήσει μερικές ή όλες τις συστάσεις της ειδικής ομάδας και να σκεφτεί πώς θα τις χρηματοδοτήσει.

Οι εκτιμήσεις για το συνολικό κόστος των αποζημιώσεων, ανέρχονται στο εντυπωσιακό ποσό των 800 δισ. δολ., που αντιπροσωπεύει τρεις φορές τον προϋπολογισμό της Πολιτείας, αλλά και τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2023!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ