CNN: Οι αμερικανικές υπηρεσίες γνώριζαν για την προετοιμασία της ανταρσίας του Πριγκόζιν

CNN: Οι αμερικανικές υπηρεσίες γνώριζαν για την προετοιμασία της ανταρσίας του Πριγκόζιν

To βράδυ του Σαββάτου, πριν λάβει τέλος το θρίλερ στην ανταρσία Πριγκόζιν, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε δηλώσει ότι ξένοι ειδικοί ήταν ανακατεμένοι.

Αν έχει υπήρξε ξένος δάχτυλος στην εξέγερση, μένει να αποδειχτεί, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι οι Δυτικοί είχαν μυριστεί τι ετοίμαζε ο Πριγκόζιν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών παρατήρησαν ενδείξεις για την προετοιμασία του «κινήματος» Πρικόζιν,

Σε αυτές τις προετοιμασίες συμπεριλαμβάνονταν μαζικές συγκεντρώσεις όπλων, σύμφωνα με αξιωματούχο των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών και έναν άλλον εμπειρογνώμονα στις μυστικές υπηρεσίες.

Οι προφάσεις Πριγκόζιν

Αναμφίβολα, στελέχη αμερικανικών υπηρεσιών πιστεύουν ότι ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, σχεδίαζε μια «μεγάλη πρόκληση» κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας εδώ και αρκετό καιρό.

Νωρίτερα, μάλιστα, μέσα στην εβδομάδα, αξιωματούχοι ενημέρωσαν τους ηγέτες του Κογκρέσου,  σχετικά με τις κινήσεις του Πριγκόζιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ