Wagner: Ο Πριγκόζιν από τη Λευκορωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία

Wagner: Ο Πριγκόζιν από τη Λευκορωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ουκρανία

Αν οι μαχητές της Wagner ακολουθήσουν τον αρχηγό τους στη Λευκορωσία, όλα είναι πιθανά για την Ουκρανία, υποστηρίζει ο πρώην γενικός επιτελάρχης της Βρετανίας

Μπορεί η κρίση στη Ρωσία να πήρε τέλος μετά την ανταρσία της Wagner, ωστόσο, η μετακόμιση του Γεβγκένι Πριγκόζιν στη Λευκορωσία δεν είναι απίθανο να φέρει νέες εξελίξεις.

Και αυτό επειδή η Ουκρανία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα επίθεση από εδάφη της Λευκορωσίας, αν οι μισθοφόροι της Wagner ακολουθήσουν τον ηγέτη τους, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, στη χώρα αυτή, αναφέρει Βρετανός στρατηγός μιλώντας στο Sky News.

«Φαίνεται ότι ο Πριγκόζιν εγκατέλειψε τη μάχη για να πάει στη Λευκορωσία, αλλά θα είναι αυτό το τέλος του και της Wagner; Το γεγονός ότι πήγε στη Λευκορωσία θεωρώ ότι είναι πηγή ανησυχίας», τόνισε ο πρώην γενικός επιτελάρχης της Βρετανίας, λόρδος Ρίτσαρντ Τάνατ.

«Αυτό που δεν γνωρίζουμε και θα ανακαλύψουμε τις επόμενες ώρες και μέρες είναι πόσοι από τους μαχητές της Wagner πήγαν μαζί του. Αν έχει πάει ο Πριγκόζιν στη Λευκορωσία και έχει διατηρήσει γύρω του μια αποτελεσματική μάχιμη δύναμη, τότε συνιστά απειλή για τα εδάφη της Ουκρανίας που βρίσκονται πλησιέστερα στο Κίεβο», όπου άρχισε και ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου χρόνου, σημείωσε.

«Αποδυναμωμένος ο Πούτιν, αλλά…»

«Αν και φαίνεται ότι το θέμα αυτό με την ανταρσία έχει κλείσει, νομίζω ότι απέχει μακράν από το να έχει διευθετηθεί – και οι ‘μετασεισμικές δονήσεις’ θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ