«Κόλαφος» ο Σάκης Αρναούτογλου – «Τρομερή αλλαγή της κλιματικής κρίσης τα… κύματα του Δουνάβεως»

«Κόλαφος» ο Σάκης Αρναούτογλου – «Τρομερή αλλαγή της κλιματικής κρίσης τα… κύματα του Δουνάβεως»

Η τοποθέτηση του γνωστού μετεωρολόγου

Τα «κύματα του Δουνάβεως» είναι γνωστά. Όμως, για τις… ελιές Δουνάβεως πόσοι γνωρίζουν; Ο γνωστός προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου κάνει αναφορά στην τρομερή αλλαγή που συντελείται στις καλλιέργειες λόγω της κλιματικής κρίσης.

«Ελιές ευδοκιμούν πλέον στους αμπελώνες του Wachau της… Αυστρίας!», κάνει γνωστό ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνοντας ότι η κλιματική κρίση προκαλεί πλέον μια γιγαντιαία αλλαγή: Φυτά και δέντρα μπορούν και γίνονται ενδημικά σε περιοχές όπου αυτό θα ήταν αδιανόητο στο παρελθόν.

Στην ανάρτησή του, ο γνωστός προγνώστης του καιρού εξηγεί ότι οι ελιές ευδοκιμούν πλέον στους αμπελώνες του Wachau της Αυστρίας λόγω του ολοένα και πιο θερμού κλίματος της χώρας. «Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα, η συγκομιδή -περίπου 60 κιλά- ήταν αρκετή ακόμη και για ελαιόλαδο! Κι αυτή είναι μόνο η αρχή!», σχολιάζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ήλιος, 20 βαθμοί τον Μάιο. Καθισμένος ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, μπορείτε να ακούσετε τον ήχο του νερού, όχι από τη θάλασσα αλλά από τον… Δούναβη! Ένας αυστριακός πολίτης φύτεψε τα πρώτα ελαιόδεντρα, σε μια από τις πιο ψηλές αμπελοπεδρίες του Oberarnsdorf (περιοχή Krems).

Με μια οδοντογλυφίδα προσπαθεί στο πλάι να πιάσει στο πιάτο του μια ελιά από την περσινή συγκομιδή. «Είναι ένα δέντρο για… τεμπέληδες αγρότες, περιορίζεται στο κλάδεμα την άνοιξη πριν ανθίσουν, μετά κοιτάζω κατά τη διάρκεια του έτους για να δω αν υπάρχουν φρέσκοι βλαστοί, κόβω λίγο από μέσα και συλλέγω.

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι όλο», αναφέρει στο noe.orf.at. Υπάρχουν περίπου 350 ελαιόδεντρα σε δύο οικόπεδα στη δεξιά όχθη του Δούναβη, συμπληρώνει προσθέτοντας ότι έχει φυτευτεί στην περιοχή μια ποικιλία ελιάς από την Ισπανία.

Πηγή: athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ