«Κυρίως έβριζε»: Ο Λουκασένκο αποκάλυψε πώς έπεισε τον Πριγκόζιν να λήξει την ανταρσία

«Κυρίως έβριζε»: Ο Λουκασένκο αποκάλυψε πώς έπεισε τον Πριγκόζιν να λήξει την ανταρσία

«Τον προειδοποίησα ότι θα τον συντρίψουν σαν έντομο» λέει ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο

Τις… βρισιές του Γεβγκένι Πριγκόζιν, τα τηλεφωνήματα που αντάλλαξε και τις προειδοποιήσεις που του απηυθυνε ότι «θα συντριβεί σαν έντομο» αφηγείται ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, που μεσολάβησε για τον τερματισμό της ανταρσίας της Wagner.

«Θα σε συντρίψουν σαν έντομο» προειδοποίησε τον Πριγκόζιν ο Λουκασένκο, την ώρα που τα στρατεύματα της Wagner επιχειρούσαν να φτάσουν στη Μόσχα.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος περιέγραψε τις… φρενήρεις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε και με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον Πριγκόζιν ώστε να σταματήσει την «πορεία για τη δικαιοσύνη», όπως ονόμασε ο συνιδρυτής της Wagner την ανταρσία του.

«Ο Πριγκόζιν κυρίως έβριζε» είπε ο Λουκασένκο και αρχικά ήταν ανένδοτος. Όμως πείστηκε να σταματήσει όταν, όπως αναφέρει η New York Post, τον προειδοποίησε για τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα είχε η απόπειρα πραξικοπήματός του.

«Προσπαθούσα για ώρα να τον πείσω. Και στο τέλος του είπα “ξέρεις, κάνει ό,τι θέλεις. Αλλά μην προσβληθείς. Η ταξιαρχία μας είναι έτοιμη να μεταφερθεί στη Μόσχα”» είπε ο στενός σύμμαχος του Πούτιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ