Παρέμβαση Τσίπρα για τους Σπαρτιάτες και επιστολή ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγουν από πίσω μας

Παρέμβαση Τσίπρα για τους Σπαρτιάτες και επιστολή ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγουν από πίσω μας

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναμένεται να στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής για να μετακινηθούν οι Σπαρτιάτες

Πόλεμο με το… καλημέρα της νέας Βουλή άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά των «Σπαρτιατών. Και μάλιστα με παρέμβαση του πρώην πλέον προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να αντιδρούν στη χωροταξία που αποφασίστηκε για τα κόμματα και πώς αυτά θα καθίσουν στα έδρανα. Κι αυτό γιατί ο σχεδιασμός οδήγησε τους Σπαρτιάτες πίσω από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, την αντίδρασή του για τη θέση των βουλευτών Σπαρτιατών στη νέα Βουλή, που ορκίστηκε σήμερα, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος κάθονται πίσω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο και αφού χειροκροτήθηκε, τόνισε ότι «από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στη δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα».

Ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, αναμένεται να στείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ζητώντας οι βουλευτές των Σπαρτιατών να μετακινηθούν.

Δεν στηρίζει εκλογή αντιπροέδρων από Νίκη και Σπαρτιάτες ο ΣΥΡΙΖΑ

To δεύτερο μέτωπο που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά στους αντιπροέδρους καθώς δεν θα στηρίξει την εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής από τα ακροδεξιά κόμματα Σπαρτιάτες και Νίκη.

Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση, με αυτή την απόφαση, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει την ακροδεξιά εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τον αντιπρόεδρο από τους Σπαρτιάτες φαίνεται ότι υπάρχει ήδη συνεννόηση των κομμάτων να μην στηρίξουν μια τέτοια εκλογή, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, όταν αυτή ήταν στη Βουλή, αλλά δεν μπορούσε να εκλέξει αντιπρόεδρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ