Πεντάγωνο: Μαχητικά της Ρωσίας παρενόχλησαν UAVs των ΗΠΑ πάνω από τη Συρία

Πεντάγωνο: Μαχητικά της Ρωσίας παρενόχλησαν UAVs των ΗΠΑ πάνω από τη Συρία

Οι αψιμαχίες μεταξύ ρωσικών αεροσκαφών και αμερικανικών drone συνεχίζονται, αυτή τη φορά πάνω από τη Συρία.

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παρενόχλησαν χθες Πέμπτη αμερικανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο για το δεύτερο συμβάν αυτής της φύσης μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

«Τα [ρωσικά] στρατιωτικά αεροσκάφη επέδειξαν επικίνδυνη και μη επαγγελματική συμπεριφορά», ανέφερε ο υποπτέραρχος Αλέξις Γκρίνκεουιτς της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης: Ο Σλούκας που διχάζει και οι κανόνες του Ολυμπιακού

Ρωσικά μαχητικά «έριξαν φωτοβολίδες μπροστά στα drones και πέταξαν επικίνδυνα κοντά, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων» αεροσκαφών, ανέφερε ο Αμερικανός ανώτερος αξιωματικός.

Αψιμαχίες…

Μια ημέρα νωρίτερα, πάντα σύμφωνα με τον υποπτέραρχο, ρωσικά μαχητικά επίσης πέταξαν φωτοβολίδες στην πορεία αμερικανικών MQ-9, ενώ ρώσος χειριστής ενεργοποίησε τη μετάκαυση των κινητήρων του μπροστά σε ένα από τα UAVs.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δημοσίευσε, μάλιστα και βίντεο που δείχνει τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν επικίνδυνα κοντά σε αμερικανικά drones πάνω από τη Συρία, την Τετάρτη. Τα ρωσικά αεροσκάφη φαίνονται να ρίχνουν φωτοβολίδες αναγκάζοντας τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη MQ-9 Reapers να πραγματοποιούν ελιγμούς αποφυγής. Η Κεντρική Αεροπορική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Πρόκειται για ένα νέο επίπεδο αντιεπαγγελματικής και μη ασφαλούς δράσης από τη ρωσική πολεμική αεροπορία που επιχειρεί στη Συρία».

Δείτε το βίντεο

Όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, νωρίτερα φέτος, οι ΗΠΑ κατήγγειλαν ότι ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε εσκεμμένα με τον κινητήρα αμερικανικού UAV πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας την πτώση του. Η Μόσχα αποποιήθηκε κάθε ευθύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ