Δικαστική απόφαση «καταπέλτης» για τη δολοφονία του Άλκη – Ισόβια για τους 7

Δικαστική απόφαση «καταπέλτης» για τη δολοφονία του Άλκη – Ισόβια για τους 7

Πολυετείς ποινές κάθειρξης στους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Συγκεκριμένα δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και αποφάσισε να επιβάλλει ισόβια στον 2ο, 3ο, 4ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο καταδικασθέντα για τη δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Διαβάστε επίσης: Πάει για διπλό χτύπημα ο Ολυμπιακός: Κορνελί και Πόιθρες στην ίδια… σελίδα (pic)

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη). Αυτή τη στιγμή, η εισαγγελέας της έδρας εισηγείται τις συνολικές ποινές (για το σύνολο των πράξεων), τις οποίες θα ανακοινώσει το δικαστήριο μετά από νέα διακοπή.

Ειδικότερα όπως αναφέρει το GrTimes.gr, οι 7 από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία του Άλκη και οι 5 για συνέργεια.

Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Α.Β, με ενδεχόμενο δόλο, κρίθηκαν ένοχοι οι 5 και για συνέργεια οι 7. Κατά πλειοψηφία (5-2), ο ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δ.Κ, με ενδεχόμενο δόλο, και οι υπόλοιποι 11 για συνέργεια.

Επιπλέον, κρίθηκαν ένοχοι και οι 12 για συμπλοκή, οι 9 για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες και για οπλοφορία, οι 7 για οπλοχρησία.

Ως παρεπόμενη ποινή επιβλήθηκε η απαγόρευση προσέλευσης των καταδικασθέντων σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις του ΠΑΟΚ, επί 5 έτη.

Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φίλοι και συγγενείς του Άλκη

Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του Άλκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τόσο η απόφαση του δικαστηρίου όσο και η συγκλονιστική αγόρευση της εισαγγελέως, όπου εμφανίστηκε «καταπέλτης» κατά των 12 κατηγορούμενων και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας, σημειώνοντας πως τέτοια συμβάντα στο μέλλον δεν θα γίνουν αποδεκτά.

Όπως είχε σημειώσει η εισαγγελέας η σιωπή των 12 κατηγορουμένων ήταν «εκκωφαντική» και επιστρατεύθηκαν «τερατώδη ψέματα»- όχι αυθόρμητα, αλλά προσχεδιασμένα και κατασκευασμένα, όπως είπε. Απευθυνόμενη δε, στους κατηγορούμενους τόνισε ότι «δεν σκόραραν εκτός έδρας, αλλά έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ