Φωτιά στην Ρόδο: Καίει εκτός ελέγχου δασική έκταση

Φωτιά στην Ρόδο: Καίει εκτός ελέγχου δασική έκταση

Η περιοχή όπου συνεχίζει να καίει η φωτιά είναι δύσβατη

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στην Ρόδο μεταξύ των χωριών Απόλλωνα και Λάερμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του in, δεν απειλούνται οικισμοί, ενώ στο σημείο επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η περιοχή όπου συνεχίζει να καίει η φωτιά είναι πυκνή δασική έκταση και δύσβατη, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά την προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ το καλό είναι ότι έχει εξασθενήσει σημαντικά η ισχύς των ανέμων.

Επιχειρούν 66 πυροσβέστες και 18 οχήματα

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, στη φωτιά επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 3 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρα και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως τόνισε, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το μέτωπο της μεγάλης φωτιάς βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. από το χωριό Απόλλωνα και συμμετέχουν και γκρέιντερ τα οποία προσπαθούν να διανοίξουν δρόμους μέσα στη δασική έκταση, ώστε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ παράλληλα προσπάθεια γίνεται για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς με στόχο να αποτραπεί η επέκτασή της στο πυκνό δάσος το Λαέρμων.

Τι ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος

Σε δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε τα εξής: «Η μάχη στη φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ