Φωτιά στην Ρόδο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Φωτιά στην Ρόδο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Ξεκίνησαν ξανά να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 35 οχήματα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για μία ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο η οποία ξέσπασε την περασμένη Τρίτη, κατακαίοντας το δάσος στο κέντρο του νησιού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο προς Λάερμα και για το λόγο αυτό χθες το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή να εκκενώσουν προς τον Αρχάγγελο.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Θεμιτός στρατιωτικός στόχος η γέφυρα της Κριμαίας, λέει ο Ζελένσκι

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε ότι πρόκειται για δύσκολη επιχείρηση η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα στο βόρειο κομμάτι και ο έντονος αέρας κατέβασε τη φωτιά προς τα Λάερμα, γι’ αυτό και εστάλη το μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού.

Πρόσθεσε ότι το μέτωπο τώρα κινείται έξω από τα Λάερμα προς τα ανατολικά του νησιού της Ρόδου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν στην περιοχή καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας και ενισχύονται συνεχώς, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτή την ώρα 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 35 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις και τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα συνδράμουν δύο ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Παράλληλα, στο νησί αναμένεται η άφιξη 31 Σλοβάκων πυροσβεστών με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα.

Εγκλωβίστηκαν πυροσβέστες και εθελοντές

Περίπου 20 πυροσβέστες και εθελοντές εγκλωβίστηκαν από την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο αλλά, όπως έγινε γνωστό μερικά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το σημείο. Μάλιστα, με το πρώτο φως της ημέρας, έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τουλάχιστον 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Ακόμα και η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η Ρόδος, μαζί με τη Σάμο και την Ικαρία, είναι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ